Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- olivový olej 100 ml
- brambory 1 kg
- rozmarýn 1 lžička
- fazolové lusky 500 g
- anglická slanina 200 g
- přírodní žervé 2 kelímek
- sýr grand moravia 200 g
- smetana 50 ml
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Brambory očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme je na plech,přidáme trošku oleje,osolíme,opepříme, posypeme rozmarýnem a pečeme asi 30minut na 170 stupňů v troubě.
2. Panenku vcelku osolíme,opepříme, do pánve dáme olivový olej a zprudka osmažíme ze všech stran. Podle tloušťky panenky asi tři minuty z každé strany. Potom maso zabalíme do alobalu a přidáme do trouby, kde ji necháme ještě 10-15 minut.
3. Tři až čtyři zelené fazolové lusky zabalíme do plátku slaniny a osmažíme na pánvi.
4. Dip: Do misky dáme žervé a najemno nastrouháme sýr parmazánového typu. Promícháme, zředíme troškou smetany a přidáme špetku soli.