Citrónová zmrzlina
- citron 2 ks
Postup přípravy
Palačinky: Smícháme všechny sypké suroviny, přidáme vejce a mléko a vše umixujeme dohladka, aby nezůstaly v těstu hrudky mouky. Rozehřejeme si pánev s malým množstvím tuku a malou naběračkou naléváme těsto, pak palačinku otáčíme, když je okraj zlatavý.
Citronová zmrzlina: Citrony omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme, cukr i šťávu přidáváme podle vlastní chuti. Do hrnce dáme půl litru vody, citronovou kůru, šťávu a cukr, provaříme, potom přimícháme ve studené vodě rozmíchaný pudinkový prášek a uvaříme jako pudink. Bude ovšem řidší. Zmrzlinu zmrazíme. Buď ji dáme ve formičkách do mrazáku, kde je zmrzlina už za dvě až tři hodiny hotová, ideálně použijeme zmrzlinový strojek.