Suroviny
Postup přípravy
Z mléka, vejce, mouky a soli mixérem vytvoříme hladké těstíčko, které dáme do chladničky na hodinu odležet. Špenát spaříme. Na pánvi zpěníme slaninu, přidáme špenát, smetanu, česnek, sůl, Vegetu, sýr a necháme prohřát. Odstavíme. Na oleji usmažíme po obou stranách palačinky, které naplníme směsí. Na talíř dáváme rozkrojené a posypané sýrem, ozdobené cherry rajčaty.Teplota: 160 °C Vhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 a víceObtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minutČas vaření: 20 minutRecipe category: předkrm / smaženíPředkrmPalačinka plněná špenátem
postup:
Z mléka, vejce, mouky a soli mixérem vytvoříme hladké těstíčko, které dáme do chladničky na hodinu odležet. Špenát spaříme. Na pánvi zpěníme slaninu, přidáme špenát, smetanu, česnek, sůl, Vegetu, sýr a necháme prohřát. Odstavíme. Na oleji usmažíme po obou stranách palačinky, které naplníme směsí. Na talíř dáváme rozkrojené a posypané sýrem, ozdobené cherry rajčaty.
Předkrm
Palačinka plněná špenátem
Milovnice masa Slávka špenát nemusí, zato Martin si pochutnal a Janiny palačinky vychválil.
Ingredience:
500 ml mléka,
4 vejce,
200 g hladké mouky,
špetka soli,
olej na smažení,
250 g listového špenátu,
150 g slaniny,
150 g eidamu,
100 ml smetany (33 %),
2 stroužky rozdrceného česneku,
sůl,
špetka Vegety.