Suroviny
- čokoláda 400 g
- cukr 50 g
- mléko 250 ml
- skořice 1 špetka
- pomerančová kůra 1 lžička
- citronová šťáva 1 lžička
- ovoce 1 dávka
Postup přípravy
1. Hořkou čokoládu nastrouháme do hrnce a za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme krupicový cukr, skořici, pomerančovou kůru, citronovou šťávu, nakonec přilijeme mléko, přivedeme do mírného varu a směs přelijeme do nádoby na čokoládové fondue.
2. Očištěné ovoce nakrájíme na větší kostky, pokapeme citronovou šťávou a rozložíme na mísu. Nádobu s čokoládou přesuneme na vařič uprostřed stolu a zapálíme svíčku.Různé kousky ovoce napichujeme speciální vidličkou a máčíme v čokoládě.