Suroviny
- ovoce
- kysaná smetana 1 kelímek
- cukr
- šlehačka
- jahodový kompot
- šlehačka
- čokoládová poleva
Postup přípravy
Ovoce s kysanou smetanou a jahodovou pěnou
- čerstvé ovoce
- 1 kelímek kysané smetany
- cukr
- šlehačka
- jahodový kompot
- šlehačka v láhvi
- čokoládová poleva
Různé druhy ovoce (jahody, banán, borůvky, kiwi, ananas apod.) pokrájíme na kousky. Kysanou smetanu rozmícháme v kelímku s trochou cukru krupice. Jahodovou pěnu vytvoříme ze šlehačky s přidáním jahodové šťávy nepřetržitým šleháním až do vytvoření pěny. Ovoce naskládáme na talířky, z jedné strany polijeme kysanou smetanou, z druhé přidáme jahodovou pěnu. Banán polijeme čokoládovou polevou, posypeme nastrouhanými oříšky a dozdobíme šlehačkou a čerstvou mátou.