Náplň
- smetana 250 ml
Postup přípravy
Ostravská želva
Ingredience
- Korpus
- 3 vejce
- 80 cukr krupice
- 100 g hladké mouky
- 70 g malinového džemu
- 1 sáček vanilkového cukru
Náplň
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g měkkého tvarohu
- 150 g cukr moučka
- 1 sáček vanilkového cukru
- 100g marcipánu na hlavičku a nožičky želvy
Z korpusu uděláme placku, kterou upečeme, uděláme roládu, kterou pomažeme malinovým džemem, po vychladnutí nakrájíme na 1cm silné plátky.Do mísy dáme potravinovou folii a na ní těsně položíme plátky rolády a naplníme tvarohovým krémem.Necháme ztuhnout. Vychladlé vyklopíme a ozdobíme hlavičkou a nožičkami, které vyrobíme z marcipánu.