Předkrmy
- černé pivo 3 dl
Suroviny
- hladká mouka 310 g
- chlebová mouka 200 g
- bramborové knedlíky 100 g
- kmín 1 lžička
- cukr 1 lžička
- sůl 2 lžička
- droždí 2.2 g
Postup přípravy
Klobásu svineme do spirál a propíchneme špejlí. Krátce opečeme na sádle a podlijeme černým pivem smíchaným s hořčicí. Vložíme do pekáčku a dáme dopéci do trouby na 20 minut.
Bramborové bagetky
Ingredience: 300 ml mléka3 lžíce oleje1 vejce310 g hladké mouky200 g chlebové mouky100 g bramborových knedlíků v prášku1 lžička kmínu1 lžička cukru2 lžičky soli1/2 kostky droždí (2,2 g)
postup:
Suroviny smícháme, vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Nebo suroviny nasypeme do domácí pekárny a zvolíme program na kynutá těsta.Vytvoříme bagety, housky nebo rohlíčky a necháme ještě 40 minut kynout. Pomašlujeme mlékem a pečeme 15 až 20 minut na 180 °C.
Předkrmy
Opečená vinná klobása na černém pivu
Ingredience: (5 porcí)
- 1 kg vinné klobásy
- 100 g sádla
- 3 dl černého piva
- lžíce hořčice