Domácí pečivo
- hladká mouka 1 kg
Head
- med 1 lžíce
- worchestrová omáčka 1 lžíce
- sůl
- pepř
- černé pivo 1 ks
Postup přípravy
Připravíme si marinádu z medu a worcesteru, kterou potřeme kachní prsa, jež osolíme a opepříme. Kachní prsa vložíme do pekáče, podlijeme černým pivem a pečeme v troubě nejdříve 10 minut na 240 stupňů a poté 20 minut na 180 stupňů C.
Domácí chléb: Všechny ingredience smícháme dohromady, těsto se nevypracovává, jen zamíchá, přikryje a nechá odpočinout dvanáct hodin. Poté těsto položíme na pomoučený povrch, čtyřikrát přeložíme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté se těsto znovu přeloží a nechá odpočinout dalších 15 minut. Mezitím si zapneme troubu naplno a dáme dovnitř vyhřát nádobu s poklopem, ve které budeme chléb péct. Po čtvrt hodině do vyhřáté nádoby vložíme těsto a pečeme přiklopené 30 minut na 180 stupňů, poté odklopíme a pečeme ještě 15 minut.