Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Hravě o živé stravě

Hravě o živé stravě

Hravě o živé stravě Zdroj: Klára Dlouhá

  • Zavřít
Hravě o živé stravě

Hravě o živé stravě Zdroj: Klára Dlouhá

Hledáte laskavého průvodce, který striktně nevyzdvihuje jediný stravovací kult a varovně nehrozí prstem nad všemi, jež se od „ideálu“ jen mírně odklánějí? Seznamte se s maminkou dvou dětí a specialistkou v preventivní medicíně a výživě Evou Hájkovou.

Seznam.cz banner

Prostřednictvím své knihy Hravě o živé stravě vám představí přínosy vitariánské, vegetariánské a veganské stravy. Jak s jejími doporučeními naložíte, však ponechá pouze na vašem uvážení.

Ve své knize seznamujete čtenáře kromě jiného s recepty z rostlin a klíčků, semínek a ovoce. Kdy přesně jste kouzlo raw food objevila?

O tomto typu stravování jsem se dozvěděla od své starší sestry v roce 2011 a pamatuji si, že jsem byla trochu v šoku. Pak jsem si prošla celkovou očistou těla i duše na jednom z šamanských retreatů v Ekvádoru. Tam jsem „prozřela“ a pochopila, že živá strava bude mou životní cestou. Podobným směrem se vydal i můj manžel Míša, který očistu v Ekvádoru také podstoupil, a tak jsme společně začali postupně přecházet na vitariánství.

Momentálně se s manželem stravujete přibližně z 90 % vitariánsky, zatímco vaše děti jen z 60–75 %. Jaké konkrétní změny to do vašeho života přineslo?

Přínosy se týkaly převážně zdraví. Manžel trpěl od útlého dětství alergiemi, astmatem a někdy nepříjemnou vyrážkou především na rukou. Alergie a astmatu se zbavil úplně a vyrážka se u něj nyní objeví pouze v souvislosti se zvýšeným stresem anebo pokud cestujeme a nestravujeme se čistě organicky. Mně se vylepšila pleť, kvalita vlasů a nehtů, kromě toho se mi zvýšila energie, která je tak potřebná, pokud máte dvě malé děti (smích). Zhubla jsem přebytečná kila a celkově se cítíme skvěle. Dcerka, které je teď pět let, nikdy zdravotní problémy neměla, každopádně na ní také vidím určité změny. Velmi dobře se opaluje a má sníženou potřebu spánku. Mladší syn se díky živé stravě zbavil ekzému, s nímž se narodil, a alergií na kešu a makadamiové ořechy. Chtěla bych však zdůraznit, že nejsme striktními raw vegany, máme otevřenou mysl a procentuální zastoupení raw food se u nás neustále mění podle toho, kde zrovna žijeme, jak se cítíme a zda cestujeme.

Klasickým stereotypům se vymykáte nejen stravováním, ale i celkovým životním stylem – nemáte stálý domov a hodně času trávíte s rodinou na cestách po světě. Jaký je to pocit?

Za posledního dva a půl roku jsme se nacestovali opravdu hodně. Z Londýna, kde jsem žila 10 let, jsme zamířili do Austrálie, pak na Fiji, do Asie, Indonésie, opět Fiji, Evropa a cestování v rámci jiho a severovýchodní Austrálie, kde jsme se za posledního 2,5 roku již čtyřikrát stěhovali. Podobný životní styl je velmi osvobozující, člověk zjistí, že čím méně toho vlastní, tím méně má starostí a více svobody. Samozřejmě jsou chvíle, kdy se cítíme cestováním unaveni, což je zrovna aktuální případ. Proto jsme se rozhodli, že si chceme alespoň rok odpočinout, než budeme opět objevovat další místa. Cestování je také dosti finančně náročné. Jiné náklady máte, když se sbalíte sama či s partnerem, a jiné, když jste v pohybu coby čtyřčlenná rodina.

Co přesně vás k nomádskému způsobu života vedlo? Lezlo vám to v Česku na nervy?

Máme rádi nové situace, místa a lidi. Člověk je tady na zemi jen krátce a čím více má zkušeností a zážitků, tím větší získá přehled i orientaci. Naučíte se cizí jazyky, které vám umožňují spojit se s mnoha lidmi. Kromě toho jste mnohem otevřenější, tolerantnější a postupně se rozplývá i potřeba soudit ostatní (usmívá se). S Českem mám spjatých mnoho krásných zážitků, především z dětství a studií na univerzitách. Mám ho velmi ráda, ale v určitém věku ve mně stále rostla vnitřní potřeba poznávání. Cítila jsem se sklíčená, a proto jsem ve 22 letech začala objevovat jiné světy. Podobně se cítil také můj manžel – ostatně ne náhodou jsme se poznali v Londýně (směje se). A zda mi v Česku něco vadí? Jsem pozitivní a nevyhledávám problémy tam, kde nejsou. Musím ale říct, že při poslední návštěvě „doma“ jsem cítila těžkou energii.

Raw brownies
Recepty

Raw brownies

16

Nejde mi o to někoho poučovat, přesvědčovat, učit ... Prostě bych na našem příkladu ráda ukázala, že se dá žít i jinak. Snažíme se předávat své osobní i profesní zkušenosti těm, kteří o ně stojí, mají otevřenou mysl a srdce.

Když už jste náhodou v Česku, kam rádi zavítáte na jídlo a kde nakupujete potraviny?

Nejsme typem lidí, kteří by často navštěvovali restaurace, a tak jsme v Praze zavítali jen do raw cafe, kde jsme si užili výbornou snídani, zmrzlinu a mladé kokosy. Snažili jsme se v Česku stravovat co nejorganičtěji a objednávali si bio potraviny převážně prostřednictvím fresh bedýnek.

Mnoha lidem se zdá vámi propagovaný způsob stravování finančně náročný, jak se k podobným připomínkám stavíte?

Domnívám se, že finančně náročný být nemusí, ale vyžaduje to samozřejme mnohem více plánování a především propojení s místními farmáři. My jsme si již našli svou cestu a nepřemýšlíme nad tím, zda nás konzumace živé stravy přijde dráž. Spíše se na věc díváme z vyššího pohledu a tím pro nás je udržet si zdraví co nejdéle – děti, zdraví a celková pohoda jsou u nás prostě za všech okolností na prvním místě. Nicméně chápu, že rodinné rozpočty bývají napjaté, proto v knize Hravě o živé stravě uvádím spoustu tipů, jak se stravovat zdravěji a přitom udržet finance na uzdě.

Raw banánový dort s granátovým jablkem
Recepty

Raw banánový dort s granátovým jablkem

18

V Londýně jste pracovala pro veřejné zdravotnictví jako konzultantka v preventivní medicíně. Napadlo vás vydat vlastní knihu již tehdy, nebo jste si s touto myšlenkou začala pohrávat až později?

Silný vnitřní pocit, že jednou napíšu knihu, ve mně začal klíčit, až když jsme se s manželem přestěhovali z Londýna do Austrálie. Sdílela jsem ho tenkrát jen s Míšou a svým tatínkem. Pak jsme v Austrálii začali pořádat holistické ozdravné pobyty a přijela k nám velmi talentovaná fotografka Klárka Dlouhá. Jakmile jsme se sblížily, bylo jasné, že nemohu takový talent a cit na fotografii nechat ladem, a tak jsme se společně domluvily, že dáme dohromady knihu s recepty. Všimla jsem si tehdy, že knih zaměřujících se na tato témata přibývá, pořád však na trhu chyběla praktická „příručka“ pro rodiče, kteří holdují vegetariánství, veganství či vitariánství a vedou k tomuto životnímu stylu i své děti. Právě proto jsem se rozhodla zaměřit svou pozornost tímto směrem. Nechaly jsme vše krásně plynout a po 9 měsících byla kniha na světě, i z toho důvodu ji nazývám svým třetím dítětem (usmívá se). Když člověk tvoří s láskou a pro ostatní, nic není složité.

Co považujete za hlavní cíl vaší práce?

Především sdílení informací. Nejde mi o to někoho poučovat, přesvědčovat, učit... Prostě bych na našem příkladu ráda ukázala, že se dá žít i jinak. Snažíme se předávat své osobní i profesní zkušenosti těm, kteří o ně stojí, mají otevřenou mysl a srdce. A zatím to vypadá, že se nám daří – opravdu mě dojímají krásné recenze čtenářů, fotky dětí, které si v knize listují, nadšení maminek, babiček a někdy i tatínků. Jsem vděčná, že se prostřednictvím této knihy mohu spojit s více lidmi, kteří smýšlejí podobně jako my.

Raw pohankovo-ořechová kaše
Recepty

Raw pohankovo-ořechová kaše

19

Vypadá to, že se vám daří skoro vše, na co sáhnete, prozradíte na závěr nejlepší radu, jakou jste dostala do života?

Asi jich bylo víc, ale moji rodiče mi vždy připomínali, že v životě je vše možné a neexistuje slovo „nejde“. Říkali mi: „Nezavírej si dveře před příležitostmi“, což si nyní překládám jako: „Měj neustále otevřenou mysl a srdce.“

O knize

Kniha Hravě o živé stravě je první odbornou publikací v českém jazyce zaměřující se komplexně na vitariánství, veganství a vegetariánství u dětí. Obsahuje přes 60 receptů seřazených dle vhodnosti podle věku dětí a otevírá vícero schůdných cest stravování. Svým jemným a laskavým přístupem umožňuje volbu a nenabádá k žádnému striktnímu stravovacímu kultu. Její autorkou je Eva Hájková, MPH, MBA, maminka dvou dětí a specialistka v preventivní medicíně a výživě.

O autorce

Eva profesně působila v Londýně, kde více než 8 let pracovala pro veřejné zdravotnictví jako konzultantka v preventivní medicíně. V roce 2013 se s celou rodinou přestěhovali do Austrálie, kde momentálně žijí, cestují po světě, věnují se naplno dětem a duchovnímu rozvoji.

Eva je propagátorkou nejenom vitariánství, ale i přirozených porodů a čistého způsobu života (bez chemikálií a toxinů). S manželem pořádají holistické ozdravné pobyty v Austrálii, které nabízejí otevřeným lidem zajímajícím se o tento životní styl.

Autor: Eva Karlasová

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky strava zdraví životní styl Londýn Austrálie kniha rozhovor manželé Česko vegani lékařství vitariánství živá strava vitariáni o jídle

Návrhy pro vás

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika Polévky

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu Recepty

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze Maso

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením Sladké

Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením

Čum na drát – kouzelný koláč s mákem, který boří internet Sladké

Čum na drát – kouzelný koláč s mákem, který boří internet

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta Sladké

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta


Přečtěte si také

Novinky
Pusťte se do vaření s třetí sbírkou neodolatelných receptů od Ostravského Gastrošefa

Pusťte se do vaření s třetí sbírkou neodolatelných receptů od Ostravského Gastrošefa

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Soutěžící
Julius Oračko je zvědavý, jestli umí dobře vařit

Julius Oračko je zvědavý, jestli umí dobře vařit

Novinky
Proč dává Mikuláš dětem nadílku? Stal se dokonce patronem prostitutek a vězňů

Proč dává Mikuláš dětem nadílku? Stal se dokonce patronem prostitutek a vězňů

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Prostřeno!
Prostřeno: Bublanina Honzy Bendiga

Prostřeno: Bublanina Honzy Bendiga

Prostřeno!
Prostřeno: Veganská bublanina pro Mirku

Prostřeno: Veganská bublanina pro Mirku

Prostřeno!
Prostřeno: Churdi Armin a Marikle podle Honzy Bendiga

Prostřeno: Churdi Armin a Marikle podle Honzy Bendiga

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Sladké
Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením

Linecká kolečka s oříškovým karamelem – křehké máslové cukroví s křupavým překvapením

Čum na drát – kouzelný koláč s mákem, který boří internet Sladké

Čum na drát – kouzelný koláč s mákem, který boří internet

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta Sladké

Přemkova pečeť aneb domácí verze oblíbené čokolády v bílém provedení se sušeným ovocem a oříšky podle Přemka Forejta

Maso
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly připravené v horkovzdušné fritéze

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu Maso

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel Přílohy

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Zoufalá situace v Chersonu: Desítky tisíc lidí se ocitly po zásahu Rusů bez tepla Zemřel Theodor Pištěk. Významný malíř a výtvarník se podílel i na oscarovém filmu Amadeus Student měl vyhrožovat vystřílením školy v centru Prahy. Policie ho zadržela

prima-zeny

Ondřej Brzobohatý má trauma z čertů. Přiznal, zda byl hodné nebo zlobivé dítě Hradní pán má být konstantou, říká Vojta Kotek. Humor a horor ve hře mu připadají boží Vítězka Zrádců Mia: U policie jsem byla shořelá jako svíčka. Poznám, když mi partner lže

prima-zoom

Jak spánková apnoe ovlivňuje zdraví? Zima, hlad a války zdecimovaly Evropu i Asii. V tomto století byste se narodit nechtěli Přelezl šestimetrovou stěnu a nechal se sežrat lvicí. Podle záběrů si šel mladík pro smrt

prima-fresh

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika Proč dává Mikuláš dětem nadílku? Stal se dokonce patronem prostitutek a vězňů Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

prima-cool

Seriálové God of War hlásí velkou posilu Zack Snyder dostal u Netflixu padáka, ale finišuje nový film. Tady jsou první fotky Sci-fi propadák roku je nečekaně brzy online. Situace je však malinko složitější

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Proč Mikuláš chodí s čertem a andělem? Tradice mikulášské nadílky u nás i ve světě Kouzelná cesmína: Legendární vánoční dekoraci si můžete pěstovat Marcipánové brambory: Sladká mikulášská nadílka rychle a snadno

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.