Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jahody
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jahody
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Hravě o živé stravě

Hravě o živé stravě

Hravě o živé stravě Zdroj: Klára Dlouhá

  • Zavřít
Hravě o živé stravě

Hravě o živé stravě Zdroj: Klára Dlouhá

Hledáte laskavého průvodce, který striktně nevyzdvihuje jediný stravovací kult a varovně nehrozí prstem nad všemi, jež se od „ideálu“ jen mírně odklánějí? Seznamte se s maminkou dvou dětí a specialistkou v preventivní medicíně a výživě Evou Hájkovou.

Seznam.cz banner

Prostřednictvím své knihy Hravě o živé stravě vám představí přínosy vitariánské, vegetariánské a veganské stravy. Jak s jejími doporučeními naložíte, však ponechá pouze na vašem uvážení.

Ve své knize seznamujete čtenáře kromě jiného s recepty z rostlin a klíčků, semínek a ovoce. Kdy přesně jste kouzlo raw food objevila?

O tomto typu stravování jsem se dozvěděla od své starší sestry v roce 2011 a pamatuji si, že jsem byla trochu v šoku. Pak jsem si prošla celkovou očistou těla i duše na jednom z šamanských retreatů v Ekvádoru. Tam jsem „prozřela“ a pochopila, že živá strava bude mou životní cestou. Podobným směrem se vydal i můj manžel Míša, který očistu v Ekvádoru také podstoupil, a tak jsme společně začali postupně přecházet na vitariánství.

Momentálně se s manželem stravujete přibližně z 90 % vitariánsky, zatímco vaše děti jen z 60–75 %. Jaké konkrétní změny to do vašeho života přineslo?

Přínosy se týkaly převážně zdraví. Manžel trpěl od útlého dětství alergiemi, astmatem a někdy nepříjemnou vyrážkou především na rukou. Alergie a astmatu se zbavil úplně a vyrážka se u něj nyní objeví pouze v souvislosti se zvýšeným stresem anebo pokud cestujeme a nestravujeme se čistě organicky. Mně se vylepšila pleť, kvalita vlasů a nehtů, kromě toho se mi zvýšila energie, která je tak potřebná, pokud máte dvě malé děti (smích). Zhubla jsem přebytečná kila a celkově se cítíme skvěle. Dcerka, které je teď pět let, nikdy zdravotní problémy neměla, každopádně na ní také vidím určité změny. Velmi dobře se opaluje a má sníženou potřebu spánku. Mladší syn se díky živé stravě zbavil ekzému, s nímž se narodil, a alergií na kešu a makadamiové ořechy. Chtěla bych však zdůraznit, že nejsme striktními raw vegany, máme otevřenou mysl a procentuální zastoupení raw food se u nás neustále mění podle toho, kde zrovna žijeme, jak se cítíme a zda cestujeme.

Klasickým stereotypům se vymykáte nejen stravováním, ale i celkovým životním stylem – nemáte stálý domov a hodně času trávíte s rodinou na cestách po světě. Jaký je to pocit?

Za posledního dva a půl roku jsme se nacestovali opravdu hodně. Z Londýna, kde jsem žila 10 let, jsme zamířili do Austrálie, pak na Fiji, do Asie, Indonésie, opět Fiji, Evropa a cestování v rámci jiho a severovýchodní Austrálie, kde jsme se za posledního 2,5 roku již čtyřikrát stěhovali. Podobný životní styl je velmi osvobozující, člověk zjistí, že čím méně toho vlastní, tím méně má starostí a více svobody. Samozřejmě jsou chvíle, kdy se cítíme cestováním unaveni, což je zrovna aktuální případ. Proto jsme se rozhodli, že si chceme alespoň rok odpočinout, než budeme opět objevovat další místa. Cestování je také dosti finančně náročné. Jiné náklady máte, když se sbalíte sama či s partnerem, a jiné, když jste v pohybu coby čtyřčlenná rodina.

Co přesně vás k nomádskému způsobu života vedlo? Lezlo vám to v Česku na nervy?

Máme rádi nové situace, místa a lidi. Člověk je tady na zemi jen krátce a čím více má zkušeností a zážitků, tím větší získá přehled i orientaci. Naučíte se cizí jazyky, které vám umožňují spojit se s mnoha lidmi. Kromě toho jste mnohem otevřenější, tolerantnější a postupně se rozplývá i potřeba soudit ostatní (usmívá se). S Českem mám spjatých mnoho krásných zážitků, především z dětství a studií na univerzitách. Mám ho velmi ráda, ale v určitém věku ve mně stále rostla vnitřní potřeba poznávání. Cítila jsem se sklíčená, a proto jsem ve 22 letech začala objevovat jiné světy. Podobně se cítil také můj manžel – ostatně ne náhodou jsme se poznali v Londýně (směje se). A zda mi v Česku něco vadí? Jsem pozitivní a nevyhledávám problémy tam, kde nejsou. Musím ale říct, že při poslední návštěvě „doma“ jsem cítila těžkou energii.

Raw brownies
Recepty

Raw brownies

11

Nejde mi o to někoho poučovat, přesvědčovat, učit ... Prostě bych na našem příkladu ráda ukázala, že se dá žít i jinak. Snažíme se předávat své osobní i profesní zkušenosti těm, kteří o ně stojí, mají otevřenou mysl a srdce.

Když už jste náhodou v Česku, kam rádi zavítáte na jídlo a kde nakupujete potraviny?

Nejsme typem lidí, kteří by často navštěvovali restaurace, a tak jsme v Praze zavítali jen do raw cafe, kde jsme si užili výbornou snídani, zmrzlinu a mladé kokosy. Snažili jsme se v Česku stravovat co nejorganičtěji a objednávali si bio potraviny převážně prostřednictvím fresh bedýnek.

Mnoha lidem se zdá vámi propagovaný způsob stravování finančně náročný, jak se k podobným připomínkám stavíte?

Domnívám se, že finančně náročný být nemusí, ale vyžaduje to samozřejme mnohem více plánování a především propojení s místními farmáři. My jsme si již našli svou cestu a nepřemýšlíme nad tím, zda nás konzumace živé stravy přijde dráž. Spíše se na věc díváme z vyššího pohledu a tím pro nás je udržet si zdraví co nejdéle – děti, zdraví a celková pohoda jsou u nás prostě za všech okolností na prvním místě. Nicméně chápu, že rodinné rozpočty bývají napjaté, proto v knize Hravě o živé stravě uvádím spoustu tipů, jak se stravovat zdravěji a přitom udržet finance na uzdě.

Raw banánový dort s granátovým jablkem
Recepty

Raw banánový dort s granátovým jablkem

13

V Londýně jste pracovala pro veřejné zdravotnictví jako konzultantka v preventivní medicíně. Napadlo vás vydat vlastní knihu již tehdy, nebo jste si s touto myšlenkou začala pohrávat až později?

Silný vnitřní pocit, že jednou napíšu knihu, ve mně začal klíčit, až když jsme se s manželem přestěhovali z Londýna do Austrálie. Sdílela jsem ho tenkrát jen s Míšou a svým tatínkem. Pak jsme v Austrálii začali pořádat holistické ozdravné pobyty a přijela k nám velmi talentovaná fotografka Klárka Dlouhá. Jakmile jsme se sblížily, bylo jasné, že nemohu takový talent a cit na fotografii nechat ladem, a tak jsme se společně domluvily, že dáme dohromady knihu s recepty. Všimla jsem si tehdy, že knih zaměřujících se na tato témata přibývá, pořád však na trhu chyběla praktická „příručka“ pro rodiče, kteří holdují vegetariánství, veganství či vitariánství a vedou k tomuto životnímu stylu i své děti. Právě proto jsem se rozhodla zaměřit svou pozornost tímto směrem. Nechaly jsme vše krásně plynout a po 9 měsících byla kniha na světě, i z toho důvodu ji nazývám svým třetím dítětem (usmívá se). Když člověk tvoří s láskou a pro ostatní, nic není složité.

Co považujete za hlavní cíl vaší práce?

Především sdílení informací. Nejde mi o to někoho poučovat, přesvědčovat, učit... Prostě bych na našem příkladu ráda ukázala, že se dá žít i jinak. Snažíme se předávat své osobní i profesní zkušenosti těm, kteří o ně stojí, mají otevřenou mysl a srdce. A zatím to vypadá, že se nám daří – opravdu mě dojímají krásné recenze čtenářů, fotky dětí, které si v knize listují, nadšení maminek, babiček a někdy i tatínků. Jsem vděčná, že se prostřednictvím této knihy mohu spojit s více lidmi, kteří smýšlejí podobně jako my.

Raw pohankovo-ořechová kaše
Recepty

Raw pohankovo-ořechová kaše

11

Vypadá to, že se vám daří skoro vše, na co sáhnete, prozradíte na závěr nejlepší radu, jakou jste dostala do života?

Asi jich bylo víc, ale moji rodiče mi vždy připomínali, že v životě je vše možné a neexistuje slovo „nejde“. Říkali mi: „Nezavírej si dveře před příležitostmi“, což si nyní překládám jako: „Měj neustále otevřenou mysl a srdce.“

O knize

Kniha Hravě o živé stravě je první odbornou publikací v českém jazyce zaměřující se komplexně na vitariánství, veganství a vegetariánství u dětí. Obsahuje přes 60 receptů seřazených dle vhodnosti podle věku dětí a otevírá vícero schůdných cest stravování. Svým jemným a laskavým přístupem umožňuje volbu a nenabádá k žádnému striktnímu stravovacímu kultu. Její autorkou je Eva Hájková, MPH, MBA, maminka dvou dětí a specialistka v preventivní medicíně a výživě.

O autorce

Eva profesně působila v Londýně, kde více než 8 let pracovala pro veřejné zdravotnictví jako konzultantka v preventivní medicíně. V roce 2013 se s celou rodinou přestěhovali do Austrálie, kde momentálně žijí, cestují po světě, věnují se naplno dětem a duchovnímu rozvoji.

Eva je propagátorkou nejenom vitariánství, ale i přirozených porodů a čistého způsobu života (bez chemikálií a toxinů). S manželem pořádají holistické ozdravné pobyty v Austrálii, které nabízejí otevřeným lidem zajímajícím se o tento životní styl.

Autor: Eva Karlasová

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky strava zdraví životní styl Londýn Austrálie kniha manželé Česko vegani lékařství vitariánství rozhovor živá strava vitariáni o jídle

Návrhy pro vás

Nepečené tvarohové kostky s čerstvým ovocem – na osvěžující letní dezert nepotřebujete troubu Sladké

Nepečené tvarohové kostky s čerstvým ovocem – na osvěžující letní dezert nepotřebujete troubu

Pečený losos s kokosovou rýží a mangovo-avokádovou salsou podle Garden and Kitchen: Luxusní chuť plná zdraví z jedné pánve Ryby a mořské plody
7

Pečený losos s kokosovou rýží a mangovo-avokádovou salsou podle Garden and Kitchen: Luxusní chuť plná zdraví z jedné pánve

Kuřecí satay špízy s krémovým a lehce pikantním arašídovým dipem Maso

Kuřecí satay špízy s krémovým a lehce pikantním arašídovým dipem

Francouzský čokoládový mousse s malinami – klasická pěna v lehčím veganském podání Sladké

Francouzský čokoládový mousse s malinami – klasická pěna v lehčím veganském podání

Nakládané papriky s hříbky – skvělá domácí delikatesa k sýrům, uzeninám i pivu Recepty

Nakládané papriky s hříbky – skvělá domácí delikatesa k sýrům, uzeninám i pivu

Zapečené ratatouille – voňavá letní zelenina s křupavou pokličkou z brambor Zelenina

Zapečené ratatouille – voňavá letní zelenina s křupavou pokličkou z brambor

Pavlova z aquafaby – veganská verze populárního dezertu s kokosovou šlehačkou a ovocem Sladké

Pavlova z aquafaby – veganská verze populárního dezertu s kokosovou šlehačkou a ovocem

Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred Předkrmy a chuťovky

Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred


Přečtěte si také

Sladké
Nepečené tvarohové kostky s čerstvým ovocem – na osvěžující letní dezert nepotřebujete troubu

Nepečené tvarohové kostky s čerstvým ovocem – na osvěžující letní dezert nepotřebujete troubu

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Když dozrávají ostružiny: 3 praktické rady, které se vám budou hodit

Když dozrávají ostružiny: 3 praktické rady, které se vám budou hodit

Ryby a mořské plody
Pečený losos s kokosovou rýží a mangovo-avokádovou salsou podle Garden and Kitchen: Luxusní chuť plná zdraví z jedné pánve

Pečený losos s kokosovou rýží a mangovo-avokádovou salsou podle Garden and Kitchen: Luxusní chuť plná zdraví z jedné pánve

Maso
Kuřecí satay špízy s krémovým a lehce pikantním arašídovým dipem

Kuřecí satay špízy s krémovým a lehce pikantním arašídovým dipem

Sladké
Francouzský čokoládový mousse s malinami – klasická pěna v lehčím veganském podání

Francouzský čokoládový mousse s malinami – klasická pěna v lehčím veganském podání

Recepty
Nakládané papriky s hříbky – skvělá domácí delikatesa k sýrům, uzeninám i pivu

Nakládané papriky s hříbky – skvělá domácí delikatesa k sýrům, uzeninám i pivu

Zelenina
Zapečené ratatouille – voňavá letní zelenina s křupavou pokličkou z brambor

Zapečené ratatouille – voňavá letní zelenina s křupavou pokličkou z brambor

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Cuketové těstoviny bez mouky: Zdravé a rychlé „cudle“ hotové za pár minut byste měli vyzkoušet

Cuketové těstoviny bez mouky: Zdravé a rychlé „cudle“ hotové za pár minut byste měli vyzkoušet

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře Těstoviny

Sépiové černé špagety s krevetami a cuketou – tradiční italský recept s chutí moře

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní Recepty

Gratinované cukety plněné tarhoňou a kozím sýrem – oběd plný letních chutí a vůní

Sladké
Nepečené tvarohové kostky s čerstvým ovocem – na osvěžující letní dezert nepotřebujete troubu

Nepečené tvarohové kostky s čerstvým ovocem – na osvěžující letní dezert nepotřebujete troubu

Francouzský čokoládový mousse s malinami – klasická pěna v lehčím veganském podání Sladké

Francouzský čokoládový mousse s malinami – klasická pěna v lehčím veganském podání

Pavlova z aquafaby – veganská verze populárního dezertu s kokosovou šlehačkou a ovocem Sladké

Pavlova z aquafaby – veganská verze populárního dezertu s kokosovou šlehačkou a ovocem

Maso
Kuřecí satay špízy s krémovým a lehce pikantním arašídovým dipem

Kuřecí satay špízy s krémovým a lehce pikantním arašídovým dipem

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě Maso

Vepřový řízek naruby s cibulí a petrželkou – šťavnatý oběd dopečený v troubě

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi Maso

Dušené toskánské kuře s rajčaty a špenátem ve smetanové omáčce – výrazné chutě léta v jedné pánvi

Zelenina
Zapečené ratatouille – voňavá letní zelenina s křupavou pokličkou z brambor

Zapečené ratatouille – voňavá letní zelenina s křupavou pokličkou z brambor

Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred Předkrmy a chuťovky

Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou Zelenina

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Nápoje
Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Domácí ledové chai latté – recept na populární kořeněný nápoj krok za krokem

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů Nápoje

Kouzlo léta ve skleničce: Připravte svatojánskou ořechovku jako za starých časů

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách Nápoje

Ledové Matcha Strawberry Latté: Tříbarevný letní drink, který frčí v kavárnách

Ryby a mořské plody
Pečený losos s kokosovou rýží a mangovo-avokádovou salsou podle Garden and Kitchen: Luxusní chuť plná zdraví z jedné pánve
7

Pečený losos s kokosovou rýží a mangovo-avokádovou salsou podle Garden and Kitchen: Luxusní chuť plná zdraví z jedné pánve

Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred Předkrmy a chuťovky

Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem Těstoviny

Letní těstoviny s kalamáry, cherry rajčaty a hráškem – rychlý recept se středomořským šmrncem

Polévky
Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Játrová zavářka do polévky – tradiční doplněk silných vývarů dodá chuť i výživové benefity

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku Polévky

Thajská brokolicová polévka – překvapí lehce pikantní chutí a krémovou konzistencí díky kokosovému mléku

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři Polévky

Rajčatová polévka s bílými fazolemi a tymiánem – proměňte zásoby ze spíže v rychlou a sytou večeři

Recepty
Nakládané papriky s hříbky – skvělá domácí delikatesa k sýrům, uzeninám i pivu

Nakládané papriky s hříbky – skvělá domácí delikatesa k sýrům, uzeninám i pivu

Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred Předkrmy a chuťovky

Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred

Poklady belgické kuchyně: Antverpští vojáčci – sladké nadýchané briošky s rozinkami Sladké

Poklady belgické kuchyně: Antverpští vojáčci – sladké nadýchané briošky s rozinkami

Zelenina
Zapečené ratatouille – voňavá letní zelenina s křupavou pokličkou z brambor

Zapečené ratatouille – voňavá letní zelenina s křupavou pokličkou z brambor

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou Zelenina

Pečená karotka s dukkah griliášem – sladká mrkev s křupavou posypkou

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi Vegetariánské

Smažený sýr v housce aneb tak trochu jiný smažák – perfektní náhrada burgeru, kterou připravíte doma na pánvi

Sladké
Nepečené tvarohové kostky s čerstvým ovocem – na osvěžující letní dezert nepotřebujete troubu

Nepečené tvarohové kostky s čerstvým ovocem – na osvěžující letní dezert nepotřebujete troubu

Francouzský čokoládový mousse s malinami – klasická pěna v lehčím veganském podání Sladké

Francouzský čokoládový mousse s malinami – klasická pěna v lehčím veganském podání

Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky Sladké

Šulánky z bramborového těsta s mákem, tvarohem a rybízem – svěží verze babičkovské klasiky

Předkrmy a chuťovky
Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred

Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den Saláty

Letní salát s krůtím masem, slaninou, fazolkami a jablkem – vydatné jídlo pro všední den

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny Saláty

Francouzský salát Niçoise – ideální letní oběd osvěží, zasytí i dodá bílkoviny

Vegetariánské
Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Risi e bisi: Tradiční italské rizoto s hráškem a šunkou pochází z Benátek

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce Saláty
4

Letní salát s pečenými rozbouchanými brambůrkami – ideální příloha ke grilovačce

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení Přílohy

Těhotnej kuchař: České rizoto z pečeného kuřete – oblíbená klasika v perfektním provedení

prima-cnn-news

Trump jako oběť vlastních konspirací? Bouří se proti němu Musk i část hnutí MAGA Kandidátka Stačilo! kritizovala syna Nerudové kvůli propadnutí. Hnus, reagovala europoslankyně Motorkáře ujíždějícího po letišti honili policisté hodiny. Podívejte se na dramatický zásah

prima-zeny

My parkuráci jsme větší šlechtici než dostiháci, usmívá se Ondřej Kraus Ach bože. Ženy sloužící psům! Princezna Frederika v kulturním šoku z budoucnosti Puf... a dvě princezny jsou v budoucnosti. Eleonora léčí Frederiku se zlomeným srdcem

prima-zoom

Německá superzbraň na Ukrajině Ukrajinci úspěšně přesunuli obří letadlo do Německa. Ruslan dostal bojovné jméno Příběh Japonce, který přežil obě atomové bomby, má první trailer. James Cameron chystá nekompromisní film

prima-fresh

Nepečené tvarohové kostky s čerstvým ovocem – na osvěžující letní dezert nepotřebujete troubu Když dozrávají ostružiny: 3 praktické rady, které se vám budou hodit Pečený losos s kokosovou rýží a mangovo-avokádovou salsou podle Garden and Kitchen: Luxusní chuť plná zdraví z jedné pánve

prima-cool

VIDEO: Nový trailer Trona 3 Nový Harry Potter: Unikly první fotky z natáčení s Dursleyovými a detaily o počtu epizod a Voldemortovi První trailer Mortal Kombatu II je absolutní trefou do černého. Akčnímu nářezu vládne Johnny Cage

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Kvůli mojí tvorbě musel táta na kobereček, říká Řezník a představuje Martyho frky Amanda Bynes chce shodit. Přiznala užívání léku na hubnutí, který frčí mezi celebritami Xholakys chce seknout se svlékáním. V nové kariéře chce lidem pomáhat duševně

prima-living

Zámek Matěje Stropnického poničila supercela. S odstraněním škod mu pomáhá i rodina Artyčok je krásný bodlák i zdravá zelenina. Jak ho pěstovat a zpracovat? Šedivé chlupy, bolavé klouby. I zvířata stárnou, ale dá se to zpomalit

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.