Těsto
- vlašské ořechy 1 hrnek
- Datle 1 hrnek
- Kakao 2 lžíce
- kardamom 1/2 lžičky
- Skořice 1 lžička
- Sůl 1 špetka
Poleva
- Kakao 1/2 hrnku
- sirup z agáve 1/4 hrnku
- kokosový olej 1/4 hrnku
- Skořice 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Potřebujete kvalitní mixér, ve kterém rozmixujete všechny ingredience na těsto. Začněte s vlašskými ořechy, stačí je rozsekat nahrubo. K nim přidejte všechny ostatní suché kořenicí ingredience a dobře promíchejte. Nakonec přijdou do mixéru datle. Nechte vše společně chvíli mixovat, aby vznikly malé kousíčky. Do vámi vybrané formy vložte nejdříve potravinářskou fólii a pak rozložte rovnoměrně těsto. To si dejte vychladnout do ledničky.
- Na polevu vložte do mixéru všechny suroviny až na kokosový olej a nechte mixovat tak dlouho, dokud se vše pěkně nespojí do jednolité hmoty. Nakonec přidejte kokosový olej a zase nechte chvíli mixovat.
- Zchladlé těsto vytáhněte z ledničky a polevu přes něj rovnoměrně přelijte. Vezměte si stěrku, bude se vám lépe roztírat. A protože je potřeba, aby vše opět zchladlo, dejte brownies zpět do ledničky. Stačí jim ke ztuhnutí 3–5 hodin. Pokud je necháte v lednici přes noc, je to ještě lepší.
- Ve finále si pusťte fantazii na špacír a vykrojte si ze ztuhlého těsta tvary podle vlastních představ.