Raw znamená syrová nebo také živá strava. Suroviny, které se do jídla dávají, nesmí projít žádnou tepelnou úpravou nad 42°C. Ideální pro tento typ jídla je ovoce, zelenina, všechny druhy oříšků a semínek.
6 porcí
30 minut
Těsto
vlašské ořechy
1 hrnek
Datle
1 hrnek
Kakao
2 lžíce
kardamom
1/2 lžičky
Skořice
1 lžička
Sůl
1 špetka
Poleva
Kakao
1/2 hrnku
sirup z agáve
1/4 hrnku
kokosový olej
1/4 hrnku
Skořice
1/2 lžičky
Postup přípravy
Potřebujete kvalitní mixér, ve kterém rozmixujete všechny ingredience na těsto. Začněte s vlašskými ořechy, stačí je rozsekat nahrubo. K nim přidejte všechny ostatní suché kořenicí ingredience a dobře promíchejte. Nakonec přijdou do mixéru datle. Nechte vše společně chvíli mixovat, aby vznikly malé kousíčky. Do vámi vybrané formy vložte nejdříve potravinářskou fólii a pak rozložte rovnoměrně těsto. To si dejte vychladnout do ledničky.
Na polevu vložte do mixéru všechny suroviny až na kokosový olej a nechte mixovat tak dlouho, dokud se vše pěkně nespojí do jednolité hmoty. Nakonec přidejte kokosový olej a zase nechte chvíli mixovat.
Zchladlé těsto vytáhněte z ledničky a polevu přes něj rovnoměrně přelijte. Vezměte si stěrku, bude se vám lépe roztírat. A protože je potřeba, aby vše opět zchladlo, dejte brownies zpět do ledničky. Stačí jim ke ztuhnutí 3–5 hodin. Pokud je necháte v lednici přes noc, je to ještě lepší.
Ve finále si pusťte fantazii na špacír a vykrojte si ze ztuhlého těsta tvary podle vlastních představ.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.