Raw pohankovo-ořechová kaše
Zdroj: Cherries On Top
Raw pohankovo-ořechová kaše
Zdroj:
Cherries On Top
Moje hodnocení
6x
Tahle kaše je naprostá energetická bomba, po které pěkných pár hodin nebudete mít hlad. Určitě použijte výrazné ořechy, protože oříšková chuť je v tomhle případě dominantní. Hodně důležité je nechat pohanku i ořechy nasáknout přes noc, v pohodě je pak rozmixujete a mají krémovější konzistenci.
2 porce
10 minut
Suroviny
loupaná nebo celá pohanka
120 g
ořechy (vlašské, pekanové)
100 g
kyselejší jablko (Granny Smith)
1 ks
pomerančový džus
100 ml
javorový sirup nebo med
1 lžíce
mletý kardamom
1/2 lžičky
Ovoce
Postup přípravy
Pohanku a ořechy zalijte studenou vodou a nechte přes noc namáčet při pokojové teplotě.
Druhý den ráno vodu slijte a pohanku s ořechy přesuňte do mixéru. Přidejte pokrájené jablko (i se slupkou), pomerančový džus, javorový sirup a půl lžičky kardamomu. Mixujte tak minutu až dvě, až dosáhnete jemné krémové konzistence.
Podávejte s čerstvým ovocem a nějakým tím sirupem nebo medem :)
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.