Nakládaný bok
- vepřový bůček 1 kg
- česnek 10 stroužků
- pepř 5 kuliček
- bobkový list 5
Pasta na kořeněný kabátek
- česnek 10 stroužků
- pepř 1 ML
- worcesterová omáčka
- sůl 1 ML
- kari koření 1 ML
- sladká paprika 1 ML
- grilovací koření 1 ML
Cibulový chléb
- cibule 4-5
- hladká mouka 1 kg
- ocet 1 ML
- cukr 1 ML
- sůl 3 ML
- sušené droždí 1
- voda
Postup přípravy
- Horký uvařený bok pomažeme připravenou pastou, zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Čím bude odpočívat déle, tím lépe. Vytáhneme, nakrájíme na tenké plátky a jíme s čerstvým chlebem a zeleninou.
- Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto (nejlépe ručním hnětačem). Necháme hodinu vykynout. Vykynuté těsto dáme do formy na biskupský chlebíček či dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 45 až 60 minut.
Autor receptu: Ivana Plchová