Pečivo - domácí chléb
- hladká mouka 1 kg
Na uzený sýr
- cibule 1 kus
Na hermelíny
- pepř 1 dávka
Na hermelíny
- provensálské koření 1 špetka
Pečivo - domácí chléb
- ocet 1 lžíce
Postup přípravy
1. Různé sýry nakrájíme na kostky a každý druh sýru naložíme do směsi oleje a ostatních uvedených přísad, podáváme s čerstvým domácím pečivem 2. Na domácí chléb si nejprve zaděláme kvásek z droždí, dvou lžic hladké mouky, cukru a deci vlažné vody, který po vzejití smícháme se zbytkem ingrediencí a solí. Hotové těsto necháme alespoň jednu hodinu kynout.
3. Mezitím řidší těsto dvakrát promícháme a necháme péct ve formě na srnčí hřbet při 200 stupních, potom teplotu snížíme na 180 stupňů Celsia. Během pečení potíráme vršek chleba vodou, chléb pečeme asi hodinu, vyklopíme a necháme mírně vychladnout.