Head
- vepřové maso 2 kg
Bramborové noky
Špenát
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, dochutíme, necháme zatáhnout na cibulce s olejem, podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme asi při 160 – 170 stupních doměkka, během pečení podléváme vodou.
Bramborové noky: Uvařené a vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme, do důlku přidáme vejce, dětskou krupici, sůl a mouku. Propracujeme těsto, ze kterého si vyválíme tenký váleček, poté nakrájíme noky a uvaříme je ve vroucí vodě, dokud nevyplavou nahoru, a poté ještě necháme táhnout asi pět minut.
Listový špenát pořádně propláchneme, pokud jsou stonky špenátu velké, tak se jich zbavíme. Na másle si zpěníme šalotku, přidáme okapaný špenát, podusíme doměkka. Nakonec přidáme sůl, pepř, česnek podle chuti a trochu smetany na zjemnění.