Postup přípravy
- vepřové maso 1 kg
Postup přípravy
Vepřové nakrájíme na kostičky
Do pekáče dáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, česnek, sůl, pepř a kmín
Poté maso vložíme do trouby a pečeme doměkka
Do tmavé šťávy dle potřeby přidáváme česnek
Mezitím nakrájíme cibuli na kostičky, přidáme zelí a vaříme doměkka
Jak bílé, tak červené zelí ochutíme cukrem, octem a solí
Pustíme se do knedlíků
Do hrubé prosáté mouky přidáme droždí, vejce, sůl a teplé mléko
Necháme vykynout, přisypeme rohlík nakrájený na kostičky a vložíme do vroucí vody
Vaříme asi 20 minut
Hlavní chod
Moravský vrabec, červené a bílé zelí, houskový knedlík
Ingredience:
- 1 kg vepřového masa |(krkovice nebo plecko)
- cibule
- česnek
- sůl, pepř
- kmín
Zelí:
- zelí
- cibule
- cukr
- ocet
Knedlíky:
- 250 g hrubé mouky
- droždí
- vejce
- sůl
- 1 dl teplého mléka
- rohlík