Postup přípravy
Brambory pečlivě umyjeme
Pokud mají tenkou slupku, nemusíme je loupat
Asi 10 min předvaříme v osolené vodě
Necháme mírně vychladnout a rozkrájíme na osminky
Troubu předehřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C
Cibuli oloupeme, rozkrájíme také na osminky a s bramborami rozložíme do pekáčku
Zakapeme olejem
Osolíme, opepříme a v pekáči promícháme
Vše asi 8 minut zapékáme
Na brambory rozložíme klobásky
Nařízneme je, aby se lépe propékaly
Pečeme zhruba ještě asi deset minut, dokud se klobásky nevypečou
Během pečení je obrátíme
Doba pečení závisí na druhu klobásek, velikosti brambor i výkonnosti trouby
Mexické brambory s uzeninou
Ingredience:
- 1 kg tvrdých brambor
- 300 g cibule
- 4–8 klobásek (záleží na velikosti)
- sůl, pepř
- 3 lžíce oleje
- česnek