Suroviny
- vejce 3
- cukr krystal 300 g
- Hera 1
- med 3 PL
- jedlá soda 1 ML
- hladká mouka 400 g
- kondenzované mléko 1
- máslo 1
- zakysaná smetana 2
Postup přípravy
- Vejce, cukr, ztužený rostlinný tuk, med, sodu a mouku dáme do mísy a ve vodní lázni vše mícháme, dokud hmota nezkaramelizuje. Když máme hmotu hotovou, rozetřeme ji do kruhu na pečicí papír. Uděláme 6 placek a každou zvlášť pečeme při 180 °C asi 5–10 minut.
- Máslo ušleháme se zahuštěným slazeným mlékem. V druhé míse zamícháme zakysanou smetanu s cukrem. Když máme placky vychladlé, přiložíme na ně talíř a podle něj vykrájíme stejná kola. Zbytek korpusu nameleme.
- Dáme na talíř první placku a natřeme ji krémem ze zahuštěného mléka, dáme druhou a natřeme smetanou. Tak pokračujeme až k poslední placce, kterou také potřeme. Nakonec celý výtvor potřeme i po obvodu a zasypeme pomletým korpusem.
- Necháme v chladu minimálně 24 hodin odležet. K dezertu nesmí samozřejmě chybět lahodná káva.
Autor receptu: Jaroslava Kykrychová