Head
- pepř 1 špetka
- žampion 250 g
Dip č. 2 – žampionový
- smetana 1 balení
- smetana ke šlehání 1 balení
Head
- kuřecí špalíčky 20 kus
Dip č. 2 – žampionový
- pepř 0.5 špetka
Head
- ocet 1 lžíce
Hlavní chod
- cukr 1 lžíce
- worchestrová omáčka 1 lžíce
Head
Postup přípravy
1. Kuře osolíme a potřeme utřeným česnekem. V pekáčku rozpustíme máslo a kuře na něm 20 minut pečeme při 200 stupních pod poklopem nebo alobalem.
2. Po 20 minutách zalijeme omáčkou, kterou jsme smíchali z výše popsaných ingrediencí a na mírném ohni 10 minut povařili. Kuře dopečeme odkryté při 180 stupních.
3. K masu podáváme bylinkový a žampionový dip, které umícháme nebo uvaříme z následujících surovin:
Dip č. 1 – bylinkový: 1 kysaná smetana čerstvé bylinky a sůl dle chuti 1 stroužek česneku
Dip č. 2 – žampionový: 250 g oloupaných a na tenké plátky nakrájených žampionů 1 cibule 1 smetana 1 smetana ke šlehání 0,5 lžičky soli špetka mletého pepře 0,5 lžičky sušených provensálských bylin
postup:
Na oleji nebo másle zpěníme jemně pokrájenou cibulku a přidáme žampiony. Lehce orestujeme a necháme zhruba 10 minut podusit. Podlijeme smetanou a šlehačkou, přidáme koření a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.
Hlavní chod
Masové variace, pečené brambory a dva dipy
Ingredience:
Kanadské kuře:
- 20 kuřecích špalíčků
- 3 stroužky česneku
- 125 g másla
- 1 naběračka vývaru
Na marinádu:
- 1 velká cibule
- 0,5 šálku kečupu
- 0,5 šálku vody
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžíce octa
- 1 lžička soli
- špetička chilli koření