Na masové kuličky
- maso 750 g
Na masové kuličky
- petržel 2 lžíce
Postup přípravy
1
Mleté maso vložíme do mísy
Osolíme ho, opepříme a zakapeme worcestrovou omáčkou
Vmícháme hořčici, prolisovaný česnek, najemno nasekanou cibuli, vajíčko a petrželku
Směs lze podle potřeby zahustit strouhankou
Z této připravené masové hmoty vytvarujeme kuličky
Nejdříve je ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji na pánvi, pak je v troubě při teplotě 190° C necháme asi deset minut dojít
2
Brambory oloupeme a společně s dýní nakrájíme na menší kousky
Vše zalijeme mlékem a osolíme
Velmi zvolna vaříme doměkka
Mléko poté slijeme a zeleninu rozmixujeme
Pyré zjemníme smetanou a dochutíme solí, mletým pepřem a muškátovým oříškem
3
Zakysanou smetanu také dochutíme solí a pepřem a pak do ní vmícháme nadrobno nasekanou pažitku
Spolu s bramborovo-dýňovým pyré ji servírujeme k masovým kuličkám