Hlavní chod
- kuřecí maso 6 ks
Plněné brambory
- sýr neuvedeno neuvedeno
Salát
- rajče neuvedeno neuvedeno
- paprika neuvedeno neuvedeno
- okurka neuvedeno neuvedeno
- zakysaná smetana neuvedeno neuvedeno
- sůl neuvedeno neuvedeno
- olivový olej neuvedeno neuvedeno
- vinný ocet neuvedeno neuvedeno
- bylinky neuvedeno neuvedeno
Postup přípravy
Do kuřecích paliček 3x řízneme a maso nakrájíme na velké kusy (z každé paličky 6 plátků).
Vše okořeníme steakovým nebo grilovacím kořením. Poté napíchneme na jehlu.
Maso grilujeme (nebo upečeme na pánvi) a ke konci potřeme připraveným bylinkovým máslem.
Brambory pořádně očistíme a uvaříme ve slupce (nebo upečeme v troubě). Necháme vychladit. Poté brambory seřízneme a vydlabeme v každé dutinku.
Co jsme z brambor vydlabali, smícháme se sýrem, ochutíme solí, pepřem a vrátíme do brambory. Ozdobíme slaninou a dáme zapéct do trouby.
Pro zpestření podáváme studené dresinky ap. Hodí se například tatarská omáčka, kečup, pikantní omáčky, brusinkový křen...
Salát připravíme z pokrájené zeleniny a nastrouhané mrkve. Přidáme zakysanou smetanu nebo jogurt, sůl, olivový olej, ocet, bylinky.
Hlavní chod
Masová jehla, plněná brambora a salát
Ingredience:
jehla:
- 6 kuřecích paliček
- 400 g vepřové krkovice
- 400 g hovězí svíčkové (možno použít jakékoli maso)
- steakové koření
plněné brambory:
- 6 velkých brambor
- sýr žervé
- 6 plátků slaniny
salát:
- listový salát
- 1 mrkev
- 4 rajčata
- 2 papriky
- 1 okurka,
- zakysaná smetana
- sůl
- olivový olej
- vinný ocet
- bylinky