Suroviny
- marcipán 1 dávka
- hořká čokoláda 1 dávka
- bílá čokoláda 1 dávka
Postup přípravy
- Základem pro tyto kuličky je kvalitní marcipánová hmota s vyšším obsahem mandlí. Z hmoty udělejte kuličky velikosti sousta a do každého prstem vmáčkněte malý důlek.
- Ve vodní lázni si ve dvou miskách rozehřejte hořkou a bílou čokoládu. Kuličky nejprve polijte hořkou čokoládou, nemusíte kuličky pokrýt úplně celé, hezky vypadá, když kousek marcipánu vykukuje. Z důlku opatrně vyškrábněte přebytečnou čokoládu. Navrch zakápněte bílou čokoládu.
- Vršek kuliček ozdobte například marcipánovými kvítky a jedlými perličkami jako Markéta, ale můžete se nechat unést vlastní fantazií. Na zdobení lze použít plátky mandlí, pistáciový oříšek, sušené brusinky nebo švestky nebo třeba hoblinky kokosu.