Suroviny
- marcipán 200 g
- mandlový likér 30 ml
- bílý pepř 1 lžička
- vlašské ořechy 50 g
- máslové sušenky 100 g
- hořká čokoláda 100 g
Poleva
- bílek 1 ks
- moučkový cukr 100 g
Odkaz
Nejlepší cukroví
Hledáte inspiraci pro vánoční pečení? V tomto speciálu najdete spoustu receptů na výborné cukroví!
Postup přípravy
- Marcipán propracujte s likérem, pepřem a najemno nastrouhanými ořechy. Přidejte polovinu rozdrcených sušenek a znovu propracujte.
- Hmotu rozkrájejte na malé dílky, do každého vmáčkněte kousek čokolády a vytvořte kuličku. Kuličky obalte ve zbylých rozdrcených sušenkách.
- Z bílku a cukru utřete hladkou polevu. Rukojetí vařečky udělejte do každé kuličky mělkou jamku, kterou vyplňte polevou.