Suroviny
- mandlová mouka 3 lžíce
- lněná semínka (mletá) 1 lžička
- kokosový krém (nebo smetana) 1 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- vejce 1 ks
- ghí (nebo kokosový olej) 2 lžičky
- voda (nebo mandlové mléko) 3/4 hrnku
K servírování
- mandlové máslo 1 lžička
- lesní plody podle chuti
- ořechy a semínka podle chuti
Postup přípravy
- V menším hrnci smíchejte mandlovou mouku, lněná semínka, skořici a vodu a na vyšším plameni za stálého míchání zahřívejte.
- Jakmile začne směs houstnout, odstavte kaši z plamene a pomalu přidávejte rozkvedlané vejce, které současně vmíchávejte do mandlové kaše. Poté opět na středním plameni zahřívejte a míchejte, dokud kaše nezhoustne. Ostavte z plamene a opět promíchejte.
- Na závěr vmíchejte ghí nebo kokosový olej, kokosový krém, ozdobte lesními plody a semínky a podávejte.
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Hledáte další recepty na zdravé snídaně? Najdete je v našem speciálu