Suroviny
- mandlová mouka 3 lžíce
- mletá lněná semínka 1 lžička
- kokosový krém nebo smetana 1 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- Vejce 1 ks
- ghí nebo kokosový olej 2 lžičky
- voda nebo mandlové mléko 3/4 hrnku
K servírování
- mandlové máslo 1 lžička
- lesní plody a semínka podle chuti
Hledáte další recepty na zdravé snídaně? Najdete je v našem speciálu:
Odkaz
Zdravé snídaně
Snídaně je základ dne a odstartovat se dá různě... S naším výběrem sladkých i slaných receptů to bude začátek nejen zdravý, ale i vysoce uspokojivý.
Postup přípravy
- V menším hrnci smíchejte mandlovou mouku, lněná semínka, skořici a vodu a na vyšším plameni za stálého míchání zahřívejte.
- Jakmile začne směs houstnout, odstavte kaši z plamene a pomalu přidávejte rozkvedlané vejce, které současně vmíchávejte do mandlové kaše. Poté opět na středním plameni zahřívejte a míchejte, dokud kaše nezhoustne. Ostavte z plamene a opět promíchejte.
- Na závěr vmíchejte ghí nebo kokosový olej, kokosový krém, ozdobte lesními plody a semínky a podávejte.