Suroviny
Postup přípravy
1
Silnější plátky kotlet lehce z obou stran poklepem
Obě strany osolíme a opepříme a jednu stranu pomoučíme
Troubu rozehřejeme na 250 stupňů a na rozehřátý olej v pekáči vložíme kotlety pomoučenou stranou a maso necháme zatáhnout
Podlijeme vodou, odlepíme kotlety od pekáče, přikryjeme víkem a stáhneme troubu na 150 - 170 stupňů
Stále podléváme
Když jsou kotlety po asi půlhodině měkké, přidáme na každou kotletu vrstvu namočených a vyždímaných hub a necháme ještě chvíli dojít (cca 10 minut) už odkryté
Nakonec přidáme přepůlený plátek sýra a necháme roztéct
2
Do teflonového hrnce nalijeme 4 lžíce oleje a přidáme 2 lžíce mouky a připravíme světlou jíšku
Na ni vložíme zmrzlý špenátový protlak a necháme povolit, až na jíšce rozmrzne
Občas zkontrolujeme, aby se nepřipálil
Rozmražený špenát necháme s jíškou povařit
Nakonec přidáme sůl, vajíčko, mléko na zjemnění
V konečné fázi, kdy už nebudeme špenát vařit, přidáme prolisovaný česnek
3
Z ingrediencí na knedlík uděláme těsto, připravíme 4 šišky, které ihned vkládáme do vroucí osolené vody
Vaříme 20 minut