Suroviny
Postup přípravy
1.Troubu předehřejeme na 180°C. Sušenky rozdrtíme. V kastrůlku rozpustíme máslo, smícháme je se sušenkami a promícháme. Rukama namačkáme do kulaté vysoké silikonové formy a dáme zapéct na pět minut. Během té doby dáme ve šlehači ušlehat tvaroh s cukrem, vanilkovým luskem, vejci, zakysanou smetanou. Do tohoto krému opatrně vmícháme polovinu malin. Krém dáme na upečené sušenky a pečeme 35 minut. Cheesecake musí být po okrajích pevný a uprostřed trochu rosolovitý. Koláč necháme vychladnout při otevřených dvířkách 15 minut ještě v troubě. Po vychladnutí přendáme ztuhnout do lednice.
2. Maliny rozvaříme s cukrem a přelijeme jimi cheesecake.
3. Vysokoprocentní šlehačku vyšleháme a dáme do lednice. Poté s ní pomocí zdobícího sáčku ozdobíme dezertní talíř.