Head
- cukr 110 g
Na náplň
- citronová šťáva 2 lžíce
Na malinovou ozdobu
- cukr 3 lžíce
Postup přípravy
Předehřeji troubu na 180°C a formu o rozměru 20 × 20 cm vyložím do kříže pečicím papírem tak, aby jeho okraje přečnívaly a cheesecake šel snadno z formy vytáhnout.
Pak si uděláme sušenkový základ. Prsty nebo lžící promícháme drcené sušenky s máslem, natlačíme je na dno formy a 10 minut pečeme.
Mezitím si připravíme náplň. V robotu promícháme krémový sýr s cukrem. Přidáme vejce, citronovou šťávu a kůru a mícháme, až se vše propojí do krásně hladkého krému. Ten rovnoměrně rozetřeme na upečený základ. V mixéru rozmixujeme maliny, propasírujeme je přes jemné sítko a promícháme s cukrem. Lžící nalijeme malinovou směs na koláč a párátkem nebo špejlí promícháme.
Pak dámecheesecake do trouby a pečeme 30–45 minut, až je náplň po okrajích pevná a uprostřed se ještě chvěje. Nakonec nechámecheesecake vychladnout, nejdřív ještě ve formě, potom v lednici.