Virální instant ramen se žloutkem a majonézou! Hit sociálních sítí, který zahřeje
Zdroj: iStock
Virální instant ramen se žloutkem a majonézou! Hit sociálních sítí, který zahřeje
Zdroj:
iStock
Miska horkého ramenu se vám během podzimu bude rozhodně hodit, o tom není pochyb. Ne vždy ale máte čas (možná někdy i náladu) na to připravit si vlastní vývar, zkrátka udělat si tuto typickou japonskou polévku hezky domácí. A když není poblíž ani žádný ramen bar, přichází na řadu vylepšený instantní ramen! Máme pro vás zajímavý tip, který frčí na sociálních sítích i food webech.
Mayo + žloutek = krémový zázrak
Koho by napadlo, že lžíce japonské majonézy a žloutek vykouzlí z instantní polévky pokrm, který rozhodně budete chtít vyzkoušet. První zmínky o této nevšední kombinaci se objevily už v roce 2021 na zahraničních food webech a postupně se tento recept přesouval na sociální sítě. Během roku 2023/2024 pak zaplavily všemožné variace tohoto krémového ramenu TikTok i Instagram a přišla ta pravá mánie. Takový „ramen hack“ totiž rozhodně stojí za to!
První recepty pracovaly s přidáním majonézy, syrového žloutku a česneku, což je teď takový univerzální tip, jak během pár minut proměnit obyčejný ramen z pytlíku v polévkový zážitek. Ale existují také další variace, např. se strouhaným zázvorem nebo sezamovou pastou. My pro vás máme základní variantu, kterou můžete bez problému otestovat z pohodlí domova. Recept si totiž i letos udržuje popularitu na sociálních sítích, obzvlášť s příchodem podzimní sezóny.
V angličtině tento recept najdete jako „Kewpie mayo ramen hack“ – podle známého japonského výrobce tradiční majonézy.
Instantní polévka může vypadat i jinak
Zdroj: iStock
Instantní polévka může vypadat i jinak
Zdroj:
iStock
Krémový ramen s majonézou a žloutkem
Suroviny:
-
1 balení oblíbené instantní ramen polévky (např. Buldak) s polévkovým základem
-
cca 550 ml vody
-
1–2 lžíce japonské majonézy (dle chuti)
-
1 žloutek
-
1 stroužek česneku, prolisovaný
Na dokončení:
-
jarní cibulka
-
vařené vejce
-
pečené kousky masa
-
chilli olej (volitelné)
Postup přípravy:
-
Ve velké polévkové míse na ramen společně vyšlehejte prolisovaný česnek, syrový žloutek, majonézu a práškový (případně i tekutý, pokud ho obsahuje) základ polévky z instantních nudlí na ramen.
-
Poté v malém hrnci přiveďte k varu vodu (množství případně upravte podle informací na obalu). Přidejte instantní nudle a vařte cca 2 minuty, případně dokud nebudou al dente.
-
Za stálého šlehání pomalu přilijte trochu vroucí vody z nudlí do mísy se směsí. Nesmíte přilít do mísy veškerou tekutinu, jinak se vejce uvaří a nevznikne vám krémový vývar.
-
Jakmile je směs dostatečně prošlehaná, přidejte zbytek vody i nudle do mísy a promíchejte. Ozdobte jarní cibulkou, uvařeným vejcem, pečeným masem a např. i chilli olejem.
Díky kombinaci žloutku a majonézy připomíná vzniklá polévka hutný vývar podobný tonkotsu.
Samotný ramen můžete připravit i bez masa, záleží jen na vás, jak ho vylepšíte. Díky směsi z majonézy a žloutku ale získáte především krásně krémový vývar!
Inspirujte se třeba videem od @foodie.randy!
Zdroj: autorský text + christieathome.com; zdroj foto: iStock