Velikonoční tipy: pivní speciál, veganský čokoládový zajíček nebo velikonoční kalendář

Velikonoce jsou už opravdu za pár dnů! Pojďte ještě doplnit zásoby velikonočních dobrot na tento rok, tentokrát tu máme i specialitku pro dospělé. Nechybí ale ani známé klasiky, jako čokoládový zajíček nebo sladká vajíčka. Možná jen v trochu jiné podobě, než jste běžně zvyklí. Čtěte dál!

Spodně kvašený speciál Velikonoční Mazec od Proudu

Velikonoční speciální piva už pomalu patří k Velikonocům stejně neodmyslitelně jako kraslice, mazanec či čokoládový beránek. V experimentálním plzeňském pivovaru Proud letos poprvé uvařili spodně kvašený speciál, patnáctistupňový Velikonoční Mazec. „Náš Velikonoční Mazec je sytě zlaté pivo s bílou pěnou, dobrým nasycením a s poměrně dlouhou dobou ležení – přes 90 dní. Robustní sladová vůně je doprovázena i výraznou sladovou chutí s karamelovým nádechem, která je doplněna vyšší hořkostí. Ideálně se tak doplní vyšší plnost a sladkost. Chmelové aroma je spíše kořeněné až květinové, typické pro český chmel. V doznívání je toto pivo i přes svoji sílu jemné a působí velice čistým dojmem povzbuzujícím k dalšímu ochutnání,“ představuje novinku sládková pivovaru Proud Lenka Straková.

Velikonoční Mazec, stejně jako další piva z Proudu, je možné zakoupit na e-shopu, ve vybraných pivotékách či ochutnávkových pivnicích.

Velikonoční čokoládový zajíček nejen pro vegany

Švýcarská značka Lindt je mezi milovníky čokolády pojem, protože už od roku 1845 vyrábí čokoládové produkty nejvyšší kvality. Vybírá si ty nejlepší suroviny, podporuje pěstitele kakaa, dbá na udržitelnost, a zároveň neustále přináší nové čokoládové výtvory, které potěší nejen malé mlsouny, ale všechny bez rozdílu věku. Novinka v podobě velikonočního zajíčka zaboduje i u veganů nebo těch, kdo mléko nemohou konzumovat ze zdravotních důvodů.

Velikonoční zajíček je součástí řady Hello Vegan, která byla vytvořena tak, aby i příznivci rostlinné stravy nebyli ochuzeni o tradiční čokoládovou chuť. Zajíček je plný poctivé hořké čokolády, kterou doplňuje sušený ovesný nápoj z bezlepkového ovsa a mandlová pasta. Zároveň neobsahuje palmový olej ani jiné náhražky. Velikonočního zajíčka si můžete spolu s dalším nákupem zakoupit na Košíku.

Mixit a adventní veli-koko-noční kalendář

Novinka, která zaměstná nejen mlsné jazýčky, ale i tvůrčí ruce! Veli-koko-noční kalendář je samé překvapení. Obsahuje celkem 9 okýnek – krabiček, ve kterých najdete 10 mlsek (ano, jeden den bude dvojitá nálož). Barevná čoko vajíčka od Mixit slepičky nebo preclíky ve slaném karamelu znáte, ukrývají se v něm ale i novinky chuťovým buňkám zatím neznámé. Obrázek na každých dvířkách napoví, kdy si můžete minikrabičku otevřít.

Zelený čtvrtek si tak s Bílou sobotou zaručeně nespletete a začíná se jak jinak než Květnou nedělí. Prázdné krabičky pak můžete vyndat, otočit a z obrázků na zadní straně si složit jednoduché puzzle, nebo do nich dát něco koledníkům. Dozdobit je můžete podle vlastního vkusu samolepkami, které se ukrývají uvnitř kalendáře… nebo je nechejte jen tak a samolepky si schovejte pro sebe. Na jejich webu najdete i další velikonoční speciality!

Tip na závěr – sladkost od Ovocňáku

Značka Ovocňák si pro vás na Velikonoce připravila jednu drobnou chuťovku – mix pěti nejoblíbenějších příchutí jejich ovocných plátků. Jsou zabaleny v praktickém velikonočním balení a těšit se můžete na varianty hruška, jahoda, malina, meruňka a černý rybíz.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty