Dny se zkracují, po ránu se na loukách povalují chuchvalce mlhy a noci začínají přinášet chlad, který připomíná, že léto skutečně končí. Tahle chvíle si žádá oprášit recepty, které zahřejí na těle a pohladí po duši.
Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Máme jich pro vás plný časopis! Od 16. září najdete na stáncích nové podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabušené těmi nejlepšími recepty... A je jich úctyhodných 79 kousků, což už je obsah hodný kuchařské knihy! V tomto případě ovšem za cenu časopisu :)
Největší prostor jsme dali bramborám – možná se to zdá být obyčejná surovina, ale o to víc je univerzální a vykouzlit z ní můžete tolik překvapivých lahůdek, že by byla škoda používat tyhle hlízy pouze jako přílohu.
Vyzkoušejte například pečené hranolky podle Jamieho Olivera nebo dokonalý klenot ze Savojských Alp, zapečený pokrm Tartiflette.
Stejnou pověst má v našich končinách květák, obyčejně ho smažíme nebo z něj děláme polévku, ale tahle bělostná hlávka klame tělem. Dá se připravit na tolik způsobů! Já jsem květáku zcela propadla ve chvíli, kdy jsem ho poprvé zasyrova strčila do trouby a upekla. Ta chuť mě úplně šokovala, díky pečení květák získá jakoby oříškovou příchuť, úplně jinak voní a v téhle podobě se jednoduše promění v dokonalou lahůdku. Důkazem budiž to, že na pečeném květáku si pochutnali i moje děti, které se zrovna mezi milovníky květáku neřadí. Z květáku lze ale připravit i „rýži“ nebo korpus na pizzu, což je skvělé, pokud se snažíte vyhýbat přílohám či sacharidům.
V podzimním čísle nemohou chybět ani polévky… My jsme polévkový národ a já sama se řadím mezi vášnivé konzumenty polévek všech druhů ve velkém množství. Myslím, že mísa horké polévky je zaručený lék téměř na všechno, zvlášť pokud je pěkně hustá a plná chutí. Vybrali jsme pro vás 7 originálních receptů, které možná ještě neznáte, ale které vás zaručeně potěší :) Rozhodně zkuste nevšední čočkovou nebo rajčatovou ve stylu Caprese!
Tím ale výběr témat zdaleka nekončí… Upečte si s námi báječné podzimní moučníky z jablek, hrušek a švestek, ochutnejte nevšední jídla z hub, vezměte na milost játra podle receptů věhlasných šéfkuchařů a na závěr se s námi vydejte prozkoumat kuchyni první republiky.
Podzimní sklizeň právě začíná a nabízí plnou náruč báječného jídla plného chutí a barev!
Přeju vám krásné babí léto a jako vždy: Dobrou chuť!
Klára Michalová, šéfredaktorka