Pár tipů na gastroakce do konce dubna jsme vám už dali, ale co podniknout na prvního máje? Sice vychází na úterý, ale i tak bude co ochutnávat – pivo, víno i veganské pochutiny. Vyrazíte?
Tipy na gastroakce: veganské speciality, pivo i víno
Veggie Náplavka LIFE
Kultovní Veggie Náplavka, největší česká a evropská open-air vegan akce, vás zve 1. května na 6. pokračování - tentokrát s podtitulem LIFE. I tento rok vás čeká to nejlepší a nejnovější z veganské gastronomie a životního stylu v téměř 80 stáncích, bohatý program věnovaný ochraně zvířat, zdravému životnímu stylu, ale i vegan sportu, tanci a hudbě. Na jednom místě se také můžete inspirovat od všech českých neziskovek a projektů k tomu, jak žít zdravě, a přitom ohledupně ke zvířatům i planetě.
Pořádající Vegan Fighters vás srdečně zvou k celodennímu ochutnávání toho, jaké je moderní veganství. 100% vegan. Pro zvířata.
Rašínovo nábřeží, Praha
Svátek růžových vín
Vydejte se 1. května na ochutnávku více než 100 vzorků růžových vín z Moravy nebo z Čech, které představí přes 30 našich vinařů, a odstartujte tak růžovou sezónu. Svátek růžových vín proběhne od 10 do 18 hodin ve Ville Richter na Pražském hradě. Součástí 200Kč vstupného bude katalog, odznak a degustační sklenička. Za vzorky vín budou návštěvníci vinařům letos poprvé platit pomocí nabíjecích digitálních náramků, které dostanou při vstupu.
Ville Richter; Staré zámecké schody, Praha
První pivní Máj
V úterý 1. května se také uskuteční čtvrtý ročník akce První Pivní Máj. Představí se na ní produkce českých a moravských minipivovarů. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost ochutnat výrobky od dvaceti vybraných minipivovarů: Padochov, Lounský žejdlík, Kozlíček, Kalikovar, Herold, Břevnovský klášterní, Dědkův mlýn, Loď pivovar, Krušnohor, Starokladno, Zichovec, Kolčavka, Raven, Gajdoš, Radniční Jihlava, Antoš, U Hušků, Rodinný pivovar U Vacků, Trilobit a Boršov.
Odpoledne mohou návštěvníci soutěžit v pití piva na čas nebo ve vytrvalostním držení plného tupláku. Proběhne i volba návštěvníků o nejoblíbenější pivovar a přichystány budou samozřejmě stánky s občerstvením (klobásy, rozpečené sýry, hamburgery, palačinky, trdlo, polévky, bramboráky aj.). To vše u Břevnovského kláštera na Praze 6.
Břevnovský klášter; Markétská 1, Praha
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima