Dnešní počasí teda nic moc, ale nesmíme se tím trápit. Náladu nám můžou zlepšit blížící se gastroakce, které jistě potěší naše chuťové pohárky, nemyslíte? :)
Tipy na gastroakce: grilování, Malbec i onigiri
Degustace Malbecu
V úterý 17. dubna nesmí na vašem stole chybět lahodný Malbec! Slaví totiž už po osmé svůj mezinárodní svátek – Světový den Malbecu. Zúčastněte se zajímavých akcí nebo si lahev této tradiční argentinské odrůdy objednejte online. Malbec si nejlépe vychutnáte k šťavnatému argentinskému steaku, se kterým se díky silné struktuře a robustním taninům báječně snoubí. Přehled všech pořádaných degustací, degustačních večeří a speciálních nabídek Malbeců najdete na stránce Světový den Malbecu.
podniky po celé republice
Onigiri festival v Momoichi
Hned o dva dny později, ve čtvrtek 19. dubna se můžete vypravit za japonskými chutěmi do coffetearie a bistra Momoichi. Právě v ten den tu totiž pořádají speciální akci, festival rýžového bochánku onigiri, který se v Japonsku řadí mezi velmi populární svačinky. K mání bude hned několik druhů.
Římská 35
Open doors #17
TamarindTree už nějakou dobu otevírají své dveře milovníkům asijské kuchyně, a to vždy ve čtvrtek od 11 do 14 hodin. Ani 19. dubna vás nenechají o hladu. Nakrmí vás tak, že budete mít boule až za ušima. Poobědvat můžete společně s kolegy, někde venku na slunci nebo hezky doma. Menu se teprve odtajní, takže pozorně sledujte jejich událost – určitě to ale bude stát za to! Naposledy to byla polévky s wonton knedlíčky, indická kuřecí masala a bramborové curry, tak schválně, co uvaří tentokrát.
Kotevní 1
Gril a pivo
Dvůr pivovaru Staropramen se v sobotu 21. dubna přemění na obří grilovací zónu. Pro návštěvníky bude připravena ochutnávka argentinského způsobu grilování - asado, mexické trhané vepřové, japonské yakatori, gruzínské šašliky, steaky z tuňáka nebo bun cha z Vietnamu. Nebudou chybět ani burgery nebo BBQ. Na obřím grilu se navíc bude otáčet více jak 400 kg vážící býk, ze kterého se připraví více jak 700 porcí šťavnatého hovězího masa. Sládkové z pivovaru uvařili pro tuto příležitost pivo, které se nejkratší možnou cestou dostane rovnou k čepu. Dále budete moci ochutnat pivní speciály typu Ale nebo Ipa, mexické nebo belgické pivo.
dvůr pivovaru Staropramen; Nádražní 84, Praha
Kunratická klobása
Letošní grilovací sezónu zahajují 28. dubna v kunratickém Lokálu prvním ročníkem Kunratické klobásy pod taktovkou kuchařů Petra Bendy a Michala Mráze ruku v ruce s řezníky z Amasa Fandou Kšánou a Vlastou Lacinou. Na zahrádce U Zavadilů rozžhaví grily, zatopí v udírně a naservírují hostům klobásy vlastnoruční výroby. Ochutnávat můžete po jednom nebo pro velké jedlíky bude připravena nekonečná klobása za 270 korun.
A pokud vám to nebude stačit, ugrilují vám kotletu, lopatku nebo nízký roštěnec. Kromě hodování vás Fanda Kšána naučí, jak se taková klobása dělá – od střívka po talíř. A kdo bude mít ještě hlad, může si s sebou domů odnést i výslužku.
Lokál U Zavadilů; K Verneráku 1, Praha
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima