Petr je studentem vyšší odborné školy v Ostravě, a zároveň si přivydělává při studiu prací v kavárně. V současné době je jeho nejvyšším dosaženým vzděláním maturita. Je svobodný a bezdětný.
Petr Slíva
Žije společně s přáteli ve studentské bytě, kde jsou tři oddělené pokoje. Do pořadu ho přihlásila jeho nejlepší kamarádka, se kterou je spojuje společné tetování, které znamená „spontánní“ – nemohl tedy tuto výzvu odmítnout. Rád přijímá výzvy a překonává své vlastní hranice. Věří, že pokud chce člověk poznat sám sebe, tak musí vystoupit ze své komfortní zóny.
Pokud by vyhrál, tak by peníze odložil na další vzdělání – nyní získá titul DiS., a rád by si dodělal poté bakalářský titul. Jako zábavu si pro své hosty připraví alternativní způsob přípravy kávy a coffee tasting. Těší se na nové lidi, které rád potká. Rád zjistí, jaké to je vařit pro někoho cizího, a je zvědavý, jak jeho hosté ohodnotí jeho kuchařské dovednosti.
Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je spolehlivý, cílevědomý a umí dobře zvládnout stresové situace. Nikdy se neotáčí zády ke svým blízkým a přátelům. Občas je urážlivý, ale dokáže si udělat legraci i sám ze sebe. Kouká se vždy na vše objektivně a snaží se řešit věci s chladnou hlavou.
Zájmy: Mezi jeho koníčky patří vaření, cestování, trávení volného času s přáteli. Zajímá se o kávu a její přípravu.
Vztah k vaření: Vaření ho baví od dětství – už jako malý se motal prababičce v kuchyni. Vždy ho fascinovala příprava jídla, a to ať vaření, tak pečení různých sladkých dobrot. Vaří rád i teď pro své blízké a přátele.
Chutě: Rád připravuje sladká jídla, jako jsou palačinky. Často vaří z kuřecího masa a má rád zelí. Mezi jeho oblíbená jídla patří svíčková na smetaně. Má rád vše a nebrání se tomu ochutnat něco nového.
Nesnáší: Nemá rád vnitřnosti a vše spojené se zabijačkou. Nikdy by nesnědl potraviny, na které má alergii – ořechy a exotické ovoce (ananas a kiwi). Při stolování mu vadí překřikování, nepořádek a umělé květiny.
Motto: V životě se řídí mottem: „Buď spontánní, jelikož život je dost krátký, a další šanci mít nemusíš.“
Očekávání: Těší se na nové lidi, které rád potkává. Rád zjistí, jaké to je vařit pro cizí lidi, a je zvědavý, jak jeho hosté ohodnotí jeho kuchařské dovednosti.