Postup přípravy
- Nejprve si dáme plátky želatiny do studené vody nabobtnat. Mezitím, než želatina nabobtná, si dáme do hrnce smetanu, přidáme cukr dle chuti a dřeň z vanilkového lusku. Cukr necháme rozpustit, smetanu přivedeme k varu a následně odstavíme. Želatina by už měla být nabobtnalá, plátky vyjmeme a přilijeme k ní trochu horké smetany. Želatinu důkladně rozmícháme, ať se nám ve smetaně rozpustí. Poté směs vlijeme zpátky do hrnce, kde promícháme se zbytkem smetany.
- Vše přelijeme do forem a necháme následně vychladit cca 4 hodiny. Dále si připravíme ovocný přeliv. Dáme si ovoce ho menšího hrnce, přidáme cukr, trochu vody a citronové šťávy. Necháme chvilku vařit, popřípadě dochutíme cukrem. Panna cottu servírujeme tak, že ji na talířek vyjmeme z forem a následně přelijeme ovocem. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem a lístky čerstvé máty.