Matúš získal magisterské vzdělání na Masarykově univerzitě v oboru management. Nyní pracuje jako konzultant, manažer kvality. Narodil se na Slovensku, kvůli studiu se ale přestěhoval v roce 2004 do České republiky, kde již zůstal.
Matúš Kominka
Je svobodný, bezdětný a žije s přítelkyní. Aktuálně je jeho život trochu méně pestrý kvůli covidové situaci. Pořad sleduje se svojí přítelkyní – původně se přihlásila ona, ale už podruhé jí termín natáčení překazila škola nebo dovolená, a tak to Matúš vzal na sebe a zkusí soutěžit on. Zatím nepřemýšlel nad tím, jak by s případnou výhrou naložil. Nechce být zklamaný, tak nic neplánuje. Jako zábavu si pro své hosty připraví carving (vyřezávání) na zeleninu nebo lítání s dronem – dle počasí. Jídla pro menu si vybral, protože pochází ze Slovenska, rád cestuje a také se jedná o čtyři chody, jako jsou čtyři roční období.
Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je extrovert. Občas trpí tím, že musí nyní pracovat z domu. Je trochu puntičkář a občas má od lidí moc velká očekávání – to je podle něj asi pracovní deformace.
Zájmy: Má rád cestování, dobré jídlo a víno. Sbírá rumy z různých krajů světa, když už nyní není možné cestovat. Má rád filmy a baví ho chodit na koncerty.
Vztah k vaření: K vaření má pozitivní vztah – vaří rád, pokud má pro koho. Nebaví ho ale mytí nádobí, které pak následuje.
Chutě: Rád připravuje asijská a italská jídla. Mezi jeho oblíbená jídla patří steak z dobrého masa.
Nesnáší: Nejí játra, houby, grapefruit a nepije kávu. Nikdy by nesnědl syrová rajčata.
Motto: V životě se řídí mottem: „Raději litovat toho, co jsem udělal, než toho, co jsem neudělal.“
Očekávání: Rád by poznal zajímavé lidi, ochutnal nová jídla, zažil něco nového a trochu si zpestřil život, který je teď kvůli covidu omezený.