Suroviny
- tvaroh 250 g
- cukr 80 g
- smetana 100 ml
- šlehačka 50 ml
- vanilkový lusk 1
- citronová kůra
- vejce 1
- sušenka 80 g
- máslo 90 g
Postup přípravy
Máslové sušenky nadrtíme nebo rozmixujeme. Přidáme rozpuštěné máslo a hotovou směs utlačíme na dno keramických misek na crème brûlée. V misce spolu utřeme tvaroh/mascarpone s cukrem do pěny. Potom přidáme zakysanou smetanu, sladkou smetanu, vanilku, citronovou kůru a opět vyšleháme. Nakonec postupně (po jednom) zašleháme celá vajíčka na menších otáčkách. Krém nalijeme na korpus do misek po horní okraj a pečeme v troubě na 160 °C zhruba 20 minut. Upečené necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak misky uložíme do chladu. Do každé misky nasypeme zhruba lžičku cukru a pomocí flambovací pistole zkaramelizujeme povrch.