Marek vystudoval Vysokou školu ITF (Institut tvůrčí fotografie). Pracuje jako kuchař, podnikatel a autor kuchařské knihy. Je zadaný. Marek si šlape vlastní cestičku k vysněnému cíli.
Marek Pavala
Nevěří na nastavené konvence a pravidla jiných lidí. Každý má v životě šanci ukázat, co v nás je, a společnost se nám většinou už na začátku snaží jen přištípnout křídla. Marek výzvu přijal, protože se rád baví. Prostřeno! je podle něj ohromně zábavný pořad a on věří, že si účast moc užije. Zároveň by rád ukázal širší veřejnosti, co dělá a jaké úžasné možnosti poskytuje vaření na ohni.
Pokud by vyhrál, tak i když by rád peníze investoval do kempu, kde pořád něco zlepšuje, tak je dát na potřebnější věc. Výhru by věnoval nějakému psímu útulku – rád si nechá poradit od diváků. Zatím má tip na stanici pro československé vlčáky od kamaráda. Jídla vybíral tak, aby byla převážně z českých surovin a měla dobrý wow faktor. V menu je ryba, drůbež, steak, zelenina i ovoce. Jako zábavu si pro své hosty připraví střelbu na terč z luku nebo z kuše.
Charakter: Je vytrvalý, nedbá na konvence, věci si chce dělat po svém.
Zájmy: Sbírá nože a švýcarské hodinky. Má rád doutníky a rád si zajde na pivo nebo na víno. Hodně času tráví v přírodě a chodí na střelnici.
Vztah k vaření: Vaření je pro něj denní chléb. Vaří každý den doma a samozřejmě se vařením i živí profesionálně. Učí vařit na otevřeném ohni. Je to práce, kterou si sám pro sebe ušil na míru, jelikož je to ten nejzábavnější způsob vaření, jaký zná.
Chutě: Má rád téměř vše – většinou jí maso a zeleninu. Snídá vajíčka, nejí moc pečiva, ale má ho rád. To stejné platí pro těstoviny. Má moc rád dobrou pastu, ale snaží se jí nejíst moc.
Nesnáší: Moc nemusí čočku, ale také to není pravidlo. Podle něj se dá téměř vše připravit chutně.
Motto: V životě se řídí motem: „Pokud se ti někde nelíbí, jdi jinam. Nejsi strom.“
Očekávání: Rád zjistí, jak vaří ostatní. Markovi v hodně restauracích jídlo nechutná.