Suroviny
- holoubata
- tymián 4
- česnek 1
- máslo 2 PL
- olivový olej
- mořská sůl
- mořská sůl maldon
- černý pepř
- žloutek 3
- slunečnicový olej
- citron
- hořčice 1 PL
- sýr pecorino
- ančovička 1-2
- česnek 1-2
- vinný ocet 1 ČL
- worcerster 1-2 ČL
- salát little gem
Postup přípravy
- Nejprve připravíme Caesar dresing. Ze žloutků a oleje pomalu ručně vymícháme hustou majonézu. Naředíme citronovou šťávou, přidáme dijonskou hořčici, utřený česnek, utřené ančovičky, nastrouhané Pecorino a worcester. Bohatě opepříme a ochutnáme. Případně doladíme solí, worcesterem a octem. Holuba rozbouráme, osolím a nejprve opékáme stehýnka na mastné litinové pánvi. Potřebují více času než prsa, aby šlo maso od kosti. Jakmile mají hezkou barvu, přidáme prsa a pečeme kůží dospod. Cca 1,5–2 minuty. Přidáme máslo, bylinky a česnek. Takto ochuceným máslem holuba přeléváme. Prsa vyndáme při vnitřní teplotě 50–53 °C a necháme odpočívat. Stehýnka můžeme ještě pár minut nechat dojít na roštu nad ohněm.
- Během přípravy holuba dáme na rozpálený rošt nad silně žhnoucí uhlíky opéct olejem potřený a podélně rozpůlený salát, dokud nechytne načernalou barvu na řezné straně. Servírujeme salát se lžící dressingu. Přidáme pár tenkých kousky ančovičky, případně i hobliny Pecorina. Vedle na každou porci překrojené prso i stehýnko z holuba. Lehce osolíme solí Maldon, opepříme a ozdobíme.