Suroviny
- ovoce 2 ks
- malina 1 ks
- ostružiny 1 ks
- borůvky 1 ks
- červený rybíz 2 ks
- cider - -
- třtinový rum (- - volitelné ) 2 dcl
- máslo - 1/4
- zakysaná smetana 2 PL
- sušenky amaretti (- - volitelné ) - -
- gin 2 ČL
Postup přípravy
Rozpálíme litinový tál nad ohněm, až se z něj začne kouřit. Začneme pevným ovocem, meruňky na něj pokládáme řeznou stranou dolů a čekáme, dokud se nespálí do černa. Pak přidáme všechno drobnější ovoce a rozhrneme. Zalijeme ciderem, abychom tál zchladili. Přidáme koňak a vše zapálíme. Jakmile se alkohol vypaří, přidáme máslo a opatrně mícháme, abychom ovoce nerozbili. Máslo se propojí se zbylou tekutinou a vznikne mi omáčka. Vše stáhneme do mísy. Servírujeme do misky nejdřív zakysanou smetanu, pak ovoce a omáčku, lžičku ginu a rozdrcené pražené ořechy.