Připravujeme Prostřeno! z Ústeckého kraje. Servírovat se bude crudités

V Prostřeno! z Ústeckého kraje tentokrát budou v převaze ženy. Tři na dva muže. Přesně taková bude sestava, která bude bojovat v týdnu od 14. října o titul nejlepšího amatérského kuchaře. Kdo nakonec bude mít u sporáku navrch?

Jak se podaří všem soutěžícím do svého menu nenápadně zahrnout úkol týdne, kterým je příprava crudités a jejich zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o bonusový chod? Kdo si představení v kuchyni užije, a komu se moc dařit nebude? Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje? Kdo bude nakonec největším taktikem?

Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Vladimír. Rád chodí na ryby, navštěvuje vojenská muzea a hrady a zámky. S dcerou se stýká minimálně – je již dospělá a bydlí u své matky mimo Děčín. Do pořadu se přihlásil sám, protože si chtěl zkusit něco nového. Menu sestavil z jídel, která má rád. Co bude podávat? Na talíři se objeví:
1) plněné tortilly s kuřecím masem,
2) gulášová polévka,
3) vepřová kotleta na kořenové zelenině,
4) nepečený dezert.

Úterní večer bude patřit Elišce. Do pořadu se přihlásila proto, že by chtěla zkusit něco nového. Ráda by vystoupila ze své komfortní zóny. Pokud by vyhrála, asi by investovala do vlastního nehtového studia. Během zábavy se budou vyrábět náramky a menu sestavila z jídel, která jsou její oblíbená. Jak se jí bude dařit? Na talířích se objeví:
1) bruschetta s burratou,
2) kuřecí polévka s gnocchi,
3) T bone steak se šťouchanými bramborami,
4) skořicové šneky.

Středeční hostitelka Marie ráda vaří. Je svobodná a bezdětná. Je otevřená novým věcem a ráda se baví a tráví čas s přáteli a rodinou. Do pořadu ji přihlásila její sestřenice, pokud by vyhrála, přispěla by na rekonstrukci bytu. Jako zábavu by si chtěla pro hosty připravit karaoke, menu složila z oblíbených jídel, která má ráda a chutnají jí. Podávat se bude:
1) avokádový chlebík,
2) brokolicový krém,
3) marry me chicken,
4) čoko buchta.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Lucie. Do pořadu se přihlásila proto, že ji zaujala výzva a ona si chtěla vyzkoušet, jak probíhá natáčení. Pokud by vyhrála, byla by moc šťastná a zaplatila by si dovolenou. Během zábavy se bude venčit králíček. Menu poskládala z jídel, která má ráda. Podávat se budou tyto chody:
1) plněná vajíčka na ukrajinský způsob,
2) morková polévka s nudlemi a játrovými knedlíčky,
3) losos na másle s omáčkou, hráškové pyré,
4) štrúdl po britsku.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Roman. Má tři děti a přítelkyni. Do pořadu se přihlásil podruhé, protože si to chce zkusit znovu. Účinkoval před pěti lety a nevyhrál. Pokud by vyhrál, peníze by použil na dovolenou. Pokrmy do menu zvolil takové, které jsou jednoduché a moc mu chutnají. Jak mu to u sporáku půjde a co se bude podávat?
1) Bruschetta,
2) hovězí polévka,
3) kuřecí roláda a zapečené brambory,
4) cheesecake.

Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

Novinka: Celý týden Prostřeno! online v předpremiéře

Každé pondělí najdete od 17:00 na online platformě prima+ všech pět dílů Prostřeno! celého týdne, a můžete je tak zhlédnout, kdykoli chcete. A to v placených tarifech LIGHT a PREMIUM. Budete vědět víc než ostatní!

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete odvysílané epizody a už v pondělí všech pět z celého týdne.

Tento týden sledujte premiérové díly s rebelkami

Kdo má nejlepší menu?

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty