Novinky na trhu: chutné jamy, zeleninové snacky nebo veganské (nejen) pomazánky

Další várka novinek z našeho gastrotrhu je tu! Sladkých, křupavých a navíc veganských. Mimochodem, věříme, že některé tipy se mohou hodit jako parádní valentýnský dárek do jedlého balíčku pro milovanou osobu. :)

Nové Mixit jamy: hodně neobyčejné marmošky

Někdo si píská, někdo to má na salámu a Mixit, ten si maže na chleba. Ale jedině vlastní ovocné jamy s příchutí višně a levandule nebo maliny s muškátovým oříškem. A zaručuje, že konzumace této mazací novinky jde jako po másle, a to i když si ji místo na pečivo přidáváte do jogurtu k nějakým těm křupavým mixům. A jak by také ne, když je v ní ze tří čtvrtin jen ovoce!

Jestli jsou na něco v Mixit opravdoví machři, tak je to nekomplikované složení. Snídaňové mixy si namixujete sami, takže máte přehled o tom, co se v nich skrývá – do posledního zrníčka. Ani v kaších nebo mixitkách nenajdete žádnou chemii a čerstvě vychladlá novinka, ovocné jamy, jsou na tom úplně stejně. Ovocný podíl, takže šťavnaté višně nebo slaďounké maliny tvoří celých 74 % a zbytek je třtinový cukr, citrusový pektin a špetka neobvyklé, ale o to lahodnější přísady.

Bio sušené chipsy od Zemanky

Zdravé zeleninové chipsy od rodinné Biopekárny Zemanka jsou úplná novinka. Připravené z mrkve, žluté a červené řepy od českého bio pěstitele. Sušená bio raw zelenina nadchne svou křupavostí a vynikající chutí. Chuť si ale rozhodně nezadá se složením. Prostě 100% zelenina, toť vše, nic jiného ve výrobku nenajdete. Tato přirozeně bezlepková pochutina je připravená bez použití tuků a olejů, bez chemie a bez soli. A klidně se může stát vaším pravidelným společníkem u televize. Zpracovává se sušením do 42 °C, díky čemuž si zachovává vitamíny (A, B1, B2, C, E) a minerály.

Nemléko představuje několik novinek, nabízí i rostlinnou alternativu české pomazánkové klasiky

Mladá česká firma Nemléko přišla s úderem nového roku hned s několika novinkami. Během ledna rozšířila své portfolio o ovesné Nemléko z tuzemského bio ovsa a také Netradiční pomazánkové – alternativu české klasiky v rostlinném, poctivém podání. Zbrusu nová je také etiketa, jež se dočkala nejen něžného květovaného designu, ale i kompletní změny materiálu. Plastové etikety nahradily papírové se snadno odmočitelným lepidlem pro jednodušší recyklaci. Nemléko vysílá na trh také cenově dostupnější rostlinný nápoj v nové velikosti 750 ml za 89 korun, který nahradí stávající litrovou lahev. Poslední změnu pocítilo i původní klasické mandlové Nemléko, které najdou zákazníci nově pod označením Mandlové krémové s přídomkem "cuisine", jenž by měl inspirovat k použití v kuchyni a přípravě slaných pokrmů.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty