Chystáte se na předvánoční nákup potravin? Pak se vám jistě bude hodit některý z našich mixérových tipů. Ať už to jsou známé masové kuličky, majonézy všeho druhu nebo rybí filety na sváteční večeři. Tak jdeme na to!
Mixér: švédské masové kuličky až domů, majonézový speciál nebo ryba na váš stůl
Masové kuličky až do domu
Švédské speciality IKEA si od 1. prosince mohou zákazníci v Praze, Brně a Ostravě objednat s dovozem až domů prostřednictvím finské platformy Wolt. V nabídce budou vybrané trvanlivé potraviny včetně mražených masových i bezmasých kuliček, sušenky, bonbony nebo káva.
„Vnímáme, že zákazníci čím dál tím častěji nakupují on-line, a to i potraviny. Dlouhodobým cílem IKEA je nabízet různé možnosti pohodlného nakupování, a proto jsme se rozhodli spolupracovat s Woltem. V našem středoevropském regionu půjde o první spolupráci těchto společností, které obě mají skandinávské kořeny. Věříme, že bude úspěšná,“ říká Jakub Slavík, Food Commercial Leader IKEA Česká republika. V prosinci nabídku zhruba čtyřiceti produktů doplní výběr vánočních specialit, např. svařené víno nebo švédské perníčky v plechovce.
Majonéza třikrát jinak
Kvalitní produkty značky Spak si právem zasloužily čestné místo v našich domácnostech. Ochutnejte lahodné verze majonéz, které najdou své využití v každé české kuchyni a s blížícími se Vánocemi i na štědrovečerních stolech.
Mixér: švédské masové kuličky až domů, majonézový speciál nebo ryba na váš stůl 2 Zdroj: TZ
Pokud si své jídlo rádi dochutíte opravdu něčím kvalitním, rozhodně neuděláte chybu, když sáhnete po Spak Master majonéze. Je vyrobená z vajec z volného chovu z rakouských farem, neobsahuje žádné konzervanty ani antioxidanty, nenajdete v ní škrob, barviva nebo umělá aromata. Svého bio reprezentanta má i spakovská řada majonéz, je jím Spak Bio majonéza. Ta je vyrobena výhradně ze surovin z ekologického zemědělství.
Jestli ale patříte mezi vyznavače veganského stravování, ani tak se nemusíte ochudit o výborný doplněk vašich pokrmů. Spak Vegan mayo je skvělá alternativa k majonéze, která je vyrobená z kvalitních surovin čistě rostlinného původu. Nepoznáte rozdíl od klasických „neveganských“ produktů, pochutnáte si, a přitom neporušíte své etické hodnoty.
Hollandia slaví 30 let
Jogurty s dnes už ikonickým obrázkem větrného mlýnu na obalech a typickým modro-bílým logem jsou v obchodech už od roku 1991. Svůj název dodnes česká firma Hollandia získala podle mobilní linky na výrobu jogurtů, kterou zakladatelé přivezli z Nizozemí. Za těch 30 let se mnohé změnilo, výsledný produkt v podobě ikonického jogurtu zrajícího v kelímku ale zůstal stále stejný: hutný, kvalitní, poctivý a nešizený.
Mixér: švédské masové kuličky až domů, majonézový speciál nebo ryba na váš stůl 3 Zdroj: TZ
U příležitosti výročí se proto firma rozhodla vzdát svým zaměstnancům hold a představit je stálým i novým zákazníkům na limitované výroční edici kelímků jogurtové legendy Hollandia Selský bílý 500 g, kterým před těmi 30 lety všechno začalo a který je dodnes vlajkovou lodí značky.
Kvalitní ryba na vánoční stůl
Na českou vánoční tabuli neodmyslitelně patří ryba, a to především kapr. Velkoobchod Makro, který je známý v první řadě svou bohatou nabídkou ryb, nabízí svým zákazníkům zdravější variantu tohoto typického vánočního pokrmu – kapra, který má zvýšený podíl omega 3 mastných kyselin. Pokud nejste fanoušky kapřího masa, vyzkoušet můžete jiné ryby, ať už sumečka afrického nebo jesetera sibiřského, chované udržitelně v aquaponickém systému.
Mixér: švédské masové kuličky až domů, majonézový speciál nebo ryba na váš stůl 4 Zdroj: TZ
V Makru neustále hledají zdravé a udržitelné inovace, proto se letos poprvé rozhodli rozšířit svůj sortiment o ryby chované v aquaponickém systému. „Aquaponické pěstování je systém, který funguje na základě přirozených biologických procesů a spojuje dynamiku rostlin, ryb a živin do jednoho přirozeného ekosystému. Kombinace chovu ryb ve vodních kádích s pěstováním rostlin bez půdy je udržitelným příkladem celoročního zemědělství, které nezatěžuje okolní prostředí,“ vysvětluje Martin Čivrný, manažer udržitelnosti.
redaktorka FTV Prima