Mixér: izraelské menu, trhy na Plovárně nebo návrat restaurací

Už brouzdáte městem a hodilo by se vám pár gastro tipů? Dnes tu máme Mixér se třemi novinkami, které rozhodně stojí za zmínku! K chuti přijdou milovníkům baget, farmářských trhů a oblíbených restaurací.

Nové menu BB podle známého izraelského šéfkuchaře

Zákazníci Bageterie Boulevard mají možnost ochutnat nové sezonní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách bageterie. A mimochodem, prvním zákazníkem, který ochutnal tuto novinku, byl samotný izraelský velvyslanec Daniel Meron.

Izraelské menu představuje českým zákazníkům izraelskou kuchyni, která spojuje západní chutě s těmi blízkovýchodními. Tradiční nabídku, tedy bagety, zastupují dva rozdílné kousky. Ten první má v sobě kuřecí stripsy v bylinkovém kuskusu, bylinkový dresink s mátou, citrusové chutney a harissa dresink. Druhou bagetu s pečeným telecím a grilovaným sýrem halloumi doplňuje zeleninové chutney, petrželkový olej, rukola a chilli dresink. Spolu se sezonním letním izraelským menu přicházejí i ledové drinky. Jahodový sorbet a osvěžující citronádu doplní mangová limonáda s yuzu, které se marinovalo v medu.

Plovárna ožije novými trhy, první budou již tuto sobotu

Pražané budou mít od soboty 6. června nové místo, kam zajít pro čerstvé a lokální suroviny. Na levém břehu Vltavy kousek od Čechova mostu se totiž otevřou nové Trhy na Plovárně, které každou sobotu od 8.00 do 14.00 hodin nabídnou prodejce se zeleninou, ovocem, lokálním pivem, s rybami či místními víny. Nebude chybět ani doprovodný program jako například neplacený hlídaný dětský koutek či vyhlídkové plavby parníkem ke Karlovu mostu a zpět. Ty budou v sobotu 6. června pro návštěvníky zdarma. Trhy se nacházejí v areálu Občanské plovárny.

Občanská plovárna byla postavena už v roce 1840, a stala se tak prvními pražskými říčními lázněmi. Jedním z pravidelných návštěvníků byl i malý Franz Kafka s otcem, kteří pár set metrů odtud bydleli. Svému původnímu účelu sloužila plovárna až do poloviny 20. století. V posledních letech sloužila jako restaurace, v minulém roce byla dokončena náročná rekonstrukce a v současné době je možné si ji pronajmout pro uspořádání firemních a soukromých akcí.

Mlýnec, V Zátiší a Bellevue jsou už týden zpátky

Po čtvrtletní odmlce se skupina zážitkových restaurací v centru Prahy otevřela prvním návštěvníkům. Ti se mohou těšit na vybraná degustační menu, Zátiší ovládají bestsellery, Mlýnec nabízí výhled na Karlův most bez turistů a michelinským průvodcem doporučovaná Bellevue vám opět představí nové prostory Hotelu Smetana. Zátiší Group rozšiřuje také nabídku rozváženého menu a celé kulinářské portfolio doplňuje navíc stánek Miska by Zátiší na smíchovském Manifestu.

Buďte jako šéfkuchař

I po otevření restaurací nadále funguje rozvoz připravených jídel ze Zátiší. Pokud chcete popustit uzdu své fantazie a proměnit se v kuchyňského virtuosa, zkuste novou službu Vařte jako šéfkuchař. K vybraným jídlům vám rozvážková služba přiveze ingredience a návod na přípravu pokrmu. Ideální, pokud se vám nechce do víru velkoměsta.

Miska by Zátiší na smíchovském Manifesto Market

Na loňskou úspěšnou sezonu navazuje stánek na pražském Smíchově. Ochutnat zde můžete tři druhy tataráků – hovězí z květové špičky s houbami shitake, lososový s pikantním kimchi a vegetariánský z lilku s houbami, cizrnou a lanýžovým olejem. V nabídce zůstává také oblíbený „chlebíf“ s trhaným hovězím masem, čedarem a jalapeňos. Nechybí ani vychlazené prosecco, víno, pivo a sladká tečka v podobě domácích nanuků. Miska by Zátiší je otevřena každý den od 11.00 do 22.00 hodin na Náměstí 14. října 16.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty