Další Mixér přináší hned pět novinek, které vás rozhodně zaujmou – na trhu se objevila novinka v podobě nemásla, v Praze se rýsuje nový ramen bar, a pokud chcete, můžete si nově objednat jídlo přes Uber!
Mixér: nemáslo, rozvoz jídla nebo nový pražský ramen bar
Nemléko začalo prodávat nemáslo
V sortimentu firmy Nemléko už nenajdete pouze tento nápoj, nově se tato česká firma rozhodla zapracovat a nabídnout zákazníkům více veganských produktů. Nemléko a nejogurt tak nově doplňuje i nemáslo! Vyrábí se z nejogurtu, kakaového másla, kokosového oleje, řepkového oleje, soli a slunečnicového lecitinu. K dostání je v kamenných prodejnách nebo na Rohlíku.
UberEats v Praze
Možná jste zaznamenali, že v Praze začal fungovat UberEats – řidiči firmy Uber vám mohou doručit jídlo z nabízených restaurací, které najdete na oficiálním webu. Nepoužívají k tomu pouze auta, ale také kola – pro váš oběd si tedy možná doběhnete k cyklistovi se svítivě zelenou brašnou na zádech. ;) O strávníky tak bude nyní bojovat s firmou Wolt, která je na trhu také krátce.
Staronový design Staré žitné myslivecké
Prostějovská Palírna U Zeleného stromu oslavila 4. července tohoto roku 500 let od svého založení. Ke svému jubileu si nadělila staronovou podobu Staré žitné Reserve.
Historie Palírny U Zeleného stromu se začala psát 4. července roku 1518, kdy Vilém z Pernštejna a Helfštýna udělil právo várečné jednatřiceti majitelům domů města Prostějov. Není náhodou, že jedním z nich byl hajný Jež ze Seloutek, který vlastnil dům U Zeleného stromu.
Stará žitná myslivecká je zcela výjimečným ryze českým nápojem, jehož historie sahá do začátku 16. století a její původní název byl Stará žitná. Základ Staré žitné myslivecké tvoří pečlivě vybraný žitný destilát, který zraje v dubových sudech společně s přírodními výluhy ze sušeného ovoce.
Okinawské menu v Yamatu
Do soboty 22. září můžete v japonské restauraci Yamato ochutnat tradiční okinawské menu. Nikde nezjistíte, co přesně vás čeká, je to takové "malé" překvapení. Bylo ale vymýšleno ve spolupráci s rodilou Japonkou z Okinawy, takže autenticita zaručena! Pokud se ale řadíte mezi vegetariány, není tato degustace nic pro vás. Včera jsme jídla ochutnali a v řadě z nich bylo vepřové maso. Nečekejte ale hromady sushi, spíše naopak!
Miska Ramen plánuje provozovnu!
Miska Ramen už nebude pouze pop-up! Už mají zajištěný prostor v bývalém bistru Hashashira nad Václavským náměstím. Přání všem milovníků ramenu se tedy brzy vyplní, v Praze bude další ramen bar. Doplní tak několik málo specializovaných podniků, které tu v České republice máme. V Brně pomalu finišují přípravy nového bistra Ramen BRNO, které doplní již fungující SHOYU.
Připravila Tereza Pánková
redaktorka FTV Prima