Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Vyzkoušejte 12 nových letních drinků, které jsou zábavné a příjemně osvěžující

Nové letní drinky

Nové letní drinky Zdroj: archiv Fernet

  • Zavřít

Nové letní drinky Zdroj: archiv Fernet

Teplé počasí a prodlužující se dny přímo vybízí k cestám k vodě, na party a ke grilovačkám s kamarády. Ať už preferujete bouřlivější setkání nebo oddych na slunkem prohřáté pláži, důležité je navodit tu správnou pohodovou atmosféru. V každém případě jistě uvítáte společnost letního drinku.

Bílý zázvorák

Bílý rum je jedním z nejoblíbenějších komponentů pro letní koktejly. Pokud už vás nudí klasické mojito, zkuste tentokrát jednoduchý drink, který vás určitě bude bavit.

NA 1 DRINK

• 6 cl Božkov Bílý

• 12 cl zázvorové pivo nebo zázvorový tonik

• limeta

Vysokou sklenici naplňte ledem, přidejte Božkov Bílý a dolijte zázvorovým pivem nebo tonikem. Ozdobte limetou a servírujte.

Hruška se zázvorovou limonádou

Do koktejlu s hruškovicí patří kompotovaná hruška, která ostré pálence dodá sladký kontrast. Panákovou variantu, oblíbenou na horách, doplňte v létě osvěžující zázvorovou limonádou a pikantním čerstvým zázvorem.

NA 1 DRINK

• 4 cl hruškovice Williams R. JELÍNEK

• 25 cl zázvorové limonády

• zázvor

• kompotovaná hruška

• led

Vysokou sklenici naplňte ledem, na který postupně nalijte hruškovici Williams a zázvorovou limonádu. Nakonec ozdobte zázvorem a kompotovanou hruškou.

Citrus Grappino

Lehký a svěží koktejl s jemným hroznovým nádechem si jistě zamilujete. Snoubí se zde chuť hroznové šťávy s citrusem, což je prostě neodolatelná kombinace. Nechte se okouzlit lákavým Citrus Grappino a uvidíte, že nezůstane jen u jednoho drinku.

NA 4 DRINKY (1 DŽBÁN)

• 2 dl Fernet Stock Citrus

• 5 dl domácí hroznové limonády

• led

Ozdoba: hroznové víno, ½ citronu

Hroznová limonáda: Na přípravu hroznové šťávy budete potřebovat zhruba 300 g hroznového vína. Víno omyjte a vložte do odšťavňovače. TIP: Ideální je použít bezpeckové hroznové víno. Šťávu zřeďte 3 dl sody.

Postup: Džbán naplňte ledem a zalijte Fernetem Stock Citrus a sodou s hroznovou šťávou. Přidejte kuličky hroznového vína překrojené na půlky a plátky citronu. Dobře promíchejte.

Metaxa Cucumber

Okurka je velmi osvěžující a skvěle se hodí do letních koktejlů díky své neutrální chuti. S Metaxou vytvoří lehký drink, který je radost popíjet.

NA 1 DRINK

• 4 cl Metaxy 5*

• 1 cl cukrový sirup (50 % vody, 50 % cukru)

• 2 cl limetková šťáva

• 3 plátky salátové okurky + čerstvá bazalka

• 8 cl Tonic

Do sklenice vložte 3 plátky salátové okurky a limetkovou šťávu. Přidejte cukrový sirup, vymadlujte paličkou a dosypejte kostkovým ledem. Zalijte Metaxou a tonikem. Zamíchejte a ozdobíme plátkem okurky a lístkem bazalky.

Black Spiced & Apple

Mezi rumy Captain Morgan vévodí tmavý Black Spiced nejen svou barvou, ale i podmanivou chutí a množstvím alkoholu. Už při prvním ochutnání ucítíte skořici, hřebíček a zázvor, následovat budou kouřové tóny vanilky, kokosového ořechu a dubu.

Kořeněný mok nejlépe doplní šťavnatá jablka. Rum dodá drinku plné aromatické tělo, jablečný džus ho zase obohatí o svěžest a čerstvost, takže se vám bude příjemně pít.

NA 1 DRINK

• 4 cl Captain Morgan Black Spiced

• 20 cl jablečného džusu

• plátky jablka

Vysokou sklenici naplňte ledem a plátky jablka, pár si jich ale nechte na později.

Přes led přelijte Captain Morgan Black Spiced, následně přidejte jablečný džus.

Nakonec dozdobte zbylými kousky jablka.

Yellow Apple

Neobyčejné spojení hořké chuti s lehkým nádechem jablka je to pravé pro poklidné přátelské setkání. Tento nápoj příjemně oživí každé večerní posezení.

NA 4 DRINKY (1 DŽBÁN)

• 2 dl Fernetu Stock Citrus

• 4 dl jablečného džusu

• 2 dl sody

• ½ jablka

• led

Připravený džbán naplňte asi do ¾ ledem a zalijte ho Fernetem Stock Citrus.

Následně přilijte džus a sodu. Nakonec přidejte natenko nakrájené plátky jablka. Vše důkladně promíchejte. Skleničky můžete ozdobit tenkým plátkem jablka.

Citrus Cucumber

Okurková limonáda si rok co rok získává více příznivců a stává se hitem každého letního večírku. Spojíte-li hořkosladkou chuť okurky a svěží Fernet Stock Citrus, vznikne skutečný gurmánský zážitek. Jednoduše tak okouzlíte každého na zahradní party, která je jako stvořená právě pro popíjení drinku Citrus Cucumber!

NA 4 DRINKY (1 DŽBÁN)

• 2 dl Fernet Stock Citrus

• 5 dl domácí okurkové limonády

• led

Ozdoba: ½ salátové okurky, citron

Okurková limonáda: Na přípravu okurkové šťávy použijte jednu menší salátovou okurku. Oloupejte ji a nakrájejte na větší kusy, které vložte do odšťavňovače.

Přidejte citrónovou šťávu z jednoho vymačkaného středního citrónu. Dále vmíchejte cukrový sirup, který vytvoříte z 3 polévkových lžic cukru a stejného množství horké vody. Přidejte 3 dl sody.

Postup: Do džbánu nalijte Fernet Stock Citrus a okurkovou limonádu. Nakonec přidejte slabé plátky salátové okurky a citronu a nápoj dobře promíchejte. Nechte vychladit a nalévejte do sklenic s ledem.

Metaxa Spicy

Zázvor potěší všechny, kteří to mají rádi ostré :) Kombinace Metaxa – zázvor – pomeranč, to přímo evokuje horký letní den – a přitom se díky němu krásně osvěžíte.

NA 1 DRINK

• 4 cl Metaxy 5*

• 2 plátky zázvoru

• 2 plátky pomeranče

• 1 lžička třtinového cukru

• 1 cl limetkové šťáva

• 6 cl soda

S třtinovým cukrem rozdrťte plátky zázvoru a pomeranče. Přidejte šťávu z 1/2 limetky a zasypejte tříští.

Přidejte Metaxu a zalijte sodou. Vše důkladně promíchejte.

Dosypejte tříšť, ozdobte plátkem limetky, plátkem zázvoru a přidejte brčko.

Melounové mojito

Co by to bylo za léto bez nějakého toho drinku na zahradě, terase nebo na balkóně? Naučte se připravit skvělé melounové mojito, které vás okamžitě přenese na tropickou pláž. Letní atmosféru máte přímo ve svých rukou!

NA 1 DRINK

• zhruba 7 kostek bezpeckového melounu Bouquet

• 4 cl světlého rumu (například Bacardi Carta Blanca)

• limetka

• 10 lístků máty

• 3 lžičky třtinového cukru

• soda na dolití

Do mixéru vložte meloun a rozmixujte. Do sklenice hoďte nakrájenou limetku, čerstvou mátu, třtinový cukr a rozmačkejte je například pomocí vařečky. Přidejte rozmixovaný meloun. Po okraj sklenice nasypte drcený led. Nalijte světlý rum a dolijte sodou. Na sklenici naaranžujte trojúhelníček melounu a doplňte snítkou máty.

Citrus Limono

Marně byste hledali něco více osvěžujícího než ledovou citronádu z čerstvě vymačkaných citrónů. K létu prostě neodmyslitelně patří tyto žluté šťavnaté plody, a proto si vychutnejte kousek exotiky i u vás doma. Přidejte k limonádě trochu Ferneta Stock Citrus, který podpoří citrónovou chuť drinku a dá mu patřičný říz.

NA 4 DRINKY (1 DŽBÁN)

• 2 dl Fernet Stock Citrus

• 5 dl domácí citronové limonády

• led

Ozdoba: ½ citronu, limetky, hrst lístků máty

Citronová limonáda: Nejprve připravte cukrový sirup, na který budete potřebovat zhruba 3 polévkové lžíce cukru. Ty rozpusťte ve stejném množství horké vody.

Dále vymačkejte citrónovou šťávu z jednoho středního citrónu. Vše zřeďte 4 dl sody.

Postup: Džbán naplníme ledem a zalijeme Fernetem Stock Citrus spolu s citronovou limonádou. Přidáme plátky citronu, limetky, lístky máty a vše dobře promícháme.

Bohemian (Moravian) Sour

Překvapte své hosty sofistikovaným koktejlem, který dokonale kombinuje sladké a kyselé chutě.

NA 1 DRINK

4 cl Slivovitz Kosher R. JELÍNEK 5 y. o. (5letá)

2 cl citronové šťávy

1 cl cukrového sirupu

1 kávová lžíce vanilkového cukru

2 cl vaječného bílku

pomerančová nebo citrónová kůra a sušená švestka

Všechny ingredience dobře protřepejte v šejkru a přelijte do nízké sklenice. Ozdobte kůrou z citrusů a sušenou švestkou.

Bavorák

Perfektní spojení tradiční hořkobylinné chuti Fernetu Stock s osvěžujícím tonikem se stalo legendární kombinací. Kultovní drink vás příjemně ochladí a dodá tu správnou atmosféru vašeho setkání s přáteli.

NA 4 DRINKY (1 DŽBÁN)

• 2 dl Fernetu Stock Originál nebo Fernetu Stock Citrus

• 6 dl Toniku dle vašeho výběru

• ½ citronu

• Led

Vysokou sklenici naplňte ledem. Přes led nalijte 0,5 dl (většího panáka) vybraného druhu Fernetu Stock a vše zalijte 1,5 dl oblíbeného toniku.

Vložte plátek citronu a promíchejte.

TZ, (klam), foto: archiv firem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky nápoje letní drinky koktejl recepty na nápoje letní koktejly

Návrhy pro vás

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Recepty

Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě

Novinky

Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Novinky

Kuchyně hlubokých hvozdů aneb Jak se jedlo na Šumavě

Prostřeno!

Prostřeno: Banánové lívanečky s krémem ze šlehačky a mascarpone, zdobené lesním ovocem

Prostřeno!

Prostřeno: Křepelky pečené na demi glace a červeném víně s divokým kořením s bramborovou kaší se smaženou cibulkou

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Těstoviny

Skromně a chutně: Těstoviny cacio e pepe ricotta podle Pasta Queen

Přílohy

Gnocchi alla Sorrentina – domácí bramborové noky s rajčatovou omáčkou a mozzarellou podle Pasta Queen

Sladké

Plněné briošky z kynutého máslového těsta se skořicovou náplní

Sladké
10

Černá roláda s kakaem a čokoládou podle Cukrařinky

Recepty

Meruňkový koláč s křupavou drobenkou s pekanovými ořechy

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Home & Decor

Kvalitní kuchařský nůž vám usnadní přípravu pokrmů

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Ryby a mořské plody

Skromně a chutně: Bramborový koláč s uzenou makrelou

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos

Předkrmy a chuťovky
6

Křupavé grissini tyčinky z kynutého těsta podle Pavla Berkyho

Předkrmy a chuťovky

Jemná játrová paštika se švestkovým želé

Recepty

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Recepty

Nakládaný houbařský hermelín à la kulajda

Vegetariánské

Křupavé tofu smažené na pánvi se sladkokyselou omáčkou v asijském stylu

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Zavařeniny

Zavařujeme: Švestkový džem s vůní perníčků

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Saláty
8

Salát s rybí paštikou, marinovanou červenou řepou, koprem a křenem

Recepty

Utopencův salát se špekáčky a kysaným zelím

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

Přílohy

Tak trochu jiné halušky s brynzou, slaninovým pyré, zeleninou a bramborovou slámou

prima-cnn-news

Antarktida už se neuzdraví. Tučňáci hynou, tragické následky hrozí celému světu, varují vědci Babišova slova o nové totalitě? Strašná urážka a chucpe. Sám z komunismu těžil, říká Dvořák Nezdar aktivistů při slavném maratonu: Přilepit se nestihli, policisté se s nimi nemazlili

prima-zeny

Klára Doležalová slaví padesátiny. Kolegové ji dojali přáním i fotkami z dětství Návštěvníci se musí protáhnout mezi nahými těly. Výstava kontroverzní umělkyně šokuje Tiktokerka Anna Dvořáková by chtěla domů sluhu. Na kolegu prozradila, že v zákulisí štěká

prima-zoom

Nacisté hrůzně povraždili 5000 Italů Žralok dostal zálusk na lachtana. Podívejte se, kdo v napínavém souboji zvítězil Utahraptor byl krutým lovcem. Podívejte se, jak líčil na kořist

prima-fresh

Rychlá a snadná sýrová omáčka k nachos Kuřecí karbanátky s cuketou a parmezánem pečené v troubě Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

prima-cool

Odhalená tajemství filmů od Tarantina Robin Hood vyrazí do akce už dnes ve 20.15 Stallone přiznal velkou chybu u slavného filmu. Lituje jí dodnes

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? Playmate a pictorialy říjnového vydání Thermes Marins de Saint Malo: Trendy na TikToku se mění, touha po kvalitní péči zůstává

lajk

Zpěvačka Tereza Kerndlová je těhotná, začali spekulovat její fanoušci Jaromír Soukup jen zírá, jak si Agáta užívá s Dopitou. Ten je u ní jako doma Výsměch a totální ponížení? Kráska tvrdí, že Muradov ke své Sabině shání bokovky

prima-living

Smíchat, rozhodit a zasadit! Pár nápadů, jak si na podzim pohrát s cibulkami jarních cibulovin Na podzim má kořen pampelišky největší sílu. Udělejte si pampeliškovou kávu, čaj nebo kapky Jednoduchý věneček z buxusu ve tvaru srdce ozdobí zádveří domu nebo okno

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.