Pokud hledáte zajímavou a velmi zdravou možnost, jak zpestřit domácí moučníky či zmrzlinu, máme pro vás vynikající volbu. MatchaTea pokrmu dodává nejen krásnou zelenou barvu, chuť a aroma, ale také se můžete těšit na jeho antioxidační účinky, které se použitím v jídle rozhodně neztrácejí.
MatchaTea: Využijte japonský práškový čaj v 6 nových receptech
Není proto divu, že se s MatchaTea můžeme velice často setkat i v kuchyni, kde se nabízí celá řada možných využití. Díky tomu se čaj snadno rozpouští i ve studené vodě a podoba prášku ho předurčuje k širokému využití v kuchyni. Se zeleným práškovým čajem pak můžete experimentovat nejen při přípravě dezertů, ale rovněž osvěžujících smoothies.
Koktejly, koláče, čokoláda… V gastronomii existuje nepřeberné množství variant využití MatchaTea. Vyzkoušejte nějaký z receptů.
Kuličky s MatchaTea
Ingredience:
• 125 g másla
• 80 g moučkového cukru
• 100 g sušeného mléka
• 1 polévková lžíce MatchaTea
• na obalení strouhané vlašské ořechy, ale možno použít i kokos
Postup přípravy:
1. V míse smíchejte všechny sypké ingredience, přidejte změklé máslo a vypracujte těsto. Pokud se drobí, tak přidejte ještě kousek másla.
2. Vyválejte váleček, nakrájejte na stejné kousky, které následně ukoulejte a obalte.
Křehký koláč s MatchaTea tvarohem
Ingredience:
• 1 listové těsto
• 2 měkké tvarohy
• 100 g cukru
• 4 vejce
• 2 vanilkové pudinky
• 200 ml mléka
• 1 ½ lžičky MatchaTea
Postup přípravy:
1. Tvarohy, cukr, žloutky mléko a rozmíchaný MatchaTea smíchejte v míse.
2. Listové těsto dejte na plech tak, abyste měli okraje opřené o okraj plechu. Smíchanou směs nalijte do pekáče a dejte pozvolna péct na 170 °C na 20 minut. Ze zbylých bílků ušlehejte sníh, do kterého přidejte ještě 2 polévkové lžíce cukru.
3. Po 20 minutách vyndejte koláč z trouby a naneste ušlehaný sníh (můžete posypat jemně nasekanými mandlemi) a dejte ještě na 10 minut do trouby.
Křehký koláč s MatchaTea s tvarohem; foto: archiv MatchaTea.cz
MatchaTea lanýže
Ingredience:
• 50 g smetany na šlehání
• 150 g bílé čokolády
• 15 g másla
• 5 g zeleného čaje MatchaTea
• 1 limetka
• marcipánová hmota
Postup přípravy:
1. Ve vodní lázni zahřejte smetanu a přidejte na kostičky nalámanou čokoládu. Nechte rozehřát, přidejte máslo a v trošce vody rozmíchaný čaj. Vše dobře promíchejte.
2. Lehce vyválejte marcipán a vykrajujte kolečka o průměru 5 cm.
3. Hmotu nechte v lednici ztuhnout. Poté lžičkou vykrajujte kousky, které rychle v dlani zpracujte do kuličky a balte do vykrojených koleček. A opět dejte ztuhnout do lednice.
4. Posypte čajem smíchaným s moučkovým cukrem.
MatchaTea smoothie s okurkou a jogurtem
Ingredience:
• ½ salátové okurky
• 3 ml citronové šťávy
• trs čerstvého koriandru
• ½ polévkové lžíce aloe vera šťávy
• 80 g neslazeného bílého jogurtu (třeba sójového)
• 180 ml vody
• 1 polévková lžíce omega-3 oleje
• špetka mořské soli
• 4 g MatchaTea
Postup přípravy:
Okurku oškrábejte, citron vymačkejte a otrhejte lístky koriandru. Okurku, citronovou šťávu a koriandr vložte do mixéru a společně s ostatními ingrediencemi rozmixujte.
MatchaTea zmrzlina
Ingredience:
• 3 vejce
• 80 g cukru krystal
• 1 šlehačka
• 2 polévkové lžíce MatchaTea
• kůra z půlky pomeranče
• skořice
• pár kapek pomerančové šťávy
Postup přípravy:
1. V misce rozmíchejte MatchaTea se lžičkou cukru.
2. Vejce se zbylým cukrem vyšlehejte ve vaječnou pěnu. Přidejte rozmíchaný MatchaTea, pomerančovou kůru, špetku skořice a pár kapek šťávy. Vše vymíchejte v pěnu.
3. V čisté míse vyšlehejte hustou šlehačku a tu pak jemně vmíchejte do pěny.
4. Nalijte do nádoby (nejlépe plastové) a dejte do mrazáku na čtyři až pět hodin.
MatchaTea smoothie s jablkem a bazalkou
Ingredience:
• 1 velké jablko
• 80 ml limetkové nebo citronové šťávy
• menší trs bazalky
• 50 ml agávového sirupu
• 150 ml vody
• 2 g MatchaTea
Postup přípravy:
Jablko zbavte jádřinců, limetku vymačkejte. Společně vložte do mixéru i se zbývajícími ingrediencemi a důkladně rozmixujte.
Zdroj: MatchaTea.cz
Uložit