Je chladný zimní podvečer, vy se vracíte ze sjezdovky a kručí vám v břiše. Do večeře je trochu daleko a situace si žádá něco dekadentního, výživného, ale i rychlého. Sendvič, který miloval král rock’n'rollu Elvis Presley, bude na takovou svačinku ideální. Pozor ale, vyvolává závislost!
Vyzkoušejte zimní variaci na Elvisův toast
Je to výstřednost, to uznáváme. Každý den si takovou svačinku také nedáme, ale pokud za sebou máte pár hodin na lyžích v mrazu, bude tento recept perfektní. Doplní vám energii, nasytí, nezabere moc času a příprav a navíc báječně chutná!
Potřebujete:
• bílý sendvičový chléb
• 1 banán
• 1 hrnek hnědého cukru
• špetku skořice
• 1/4 hrnku vody
• hrubší arašídové máslo
• nesolené máslo
• plátky snídaňové slaniny
Postup:
1) Na grilu nebo na pánvi nechte vyškvařit a zezlátnout plátky slaniny. Odložte je na papírovou utěrku, aby se zbavily přebytečného tuku.
2) Na pánev nasypte hnědý cukr, skořici a s trochou vody nechte vzniknout karamel, do kterého pak vložíte banán nakrájený na čtvrtky. Banán nechte prohřát a obalit v karamelové hmotě.
3) 2 plátky bílého toastového chleba namažte arašídovým máslem. Na jeden chléb navršte dovnitř opečenou slaninu a karamelový banán a přiklopte druhým plátkem toustového chleba.
4) V hlubší pánvi rozehřejte velký ořech másla a sendvič na něm z obou stran opečte dozlatova.
5) Hotový sendvič podávejte ještě teplý, rozříznutý na trojúhelníky.
Autor: Kamila Ulčová