Správné skladování prodlouží zelenině čerstvost a životnost. Některé druhy zeleniny mají rády zimu, jiné je lepší nechávat v pokojové teplotě. Bylinky a listová zelenina vydrží čerstvé maximálně pár dnů. Jejich životnost lze však jednoduchým trikem rapidně prodloužit.
Naučte se trik, díky kterému listová zelenina a bylinky vydrží v lednici mnohem déle
Pokud nemáte možnost pěstování vlastních bylinek a listové zeleniny na balkoně či zahradě nebo si je dopřáváte jen sporadicky, nejspíš si kupujete pouze svazek či předpřipravený pytlík zeleniny a bylin. V takovém případě vám produkty vydrží maximálně tři dny, později ovadnou a čerstvost je pryč.
K prodloužení trvanlivosti perfektně poslouží voda, papírové utěrky a plastová krabička. Listovou zeleninu a bylinky před uskladněním opláchněte vodou. Mokré je zabalte do papírové nebo látkové utěrky a uložte do lednice v plastové krabičce s víčkem nebo uzavíratelného plastového sáčku.
Čerstvost tak prodloužíte nejen bylinkám, ale i listovým salátům, pak choi, mangoldu, kadeřavé kapustě, špenátu a dalším druhům zeleniny. Bylinky a zeleninu takto můžete od teď ukládat už napořád.
Zdroj: unlockfood.ca; Foto: iStock.com
Čerstvé bylinky jsou nezbytné například ve vietnamské kuchyni. Vyzkoušejte recept na oblíbené Bún bò Nam Bô podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
redaktorka FTV Prima