Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití Beko Fresh festival, který má již osmiletou tradici, zavítá třetí květnový víkend do západních Čech a představí to nejlepší ze současné gastronomie.
Gurmánský BEKO FRESH festival míří do Plzně. Se Zdeňkem Pohlreichem v hlavní roli
Plzeň se spolu s Pardubicemi, Českými Budějovicemi a Libercem opět stanou hostiteli Beko Fresh festivalu. Tradiční místo konání, OC Plzeň Plaza, se o víkendu 19. a 20. května stane centrem všech gurmánů a gurmetů. Jak je pro tuto událost zvykem, půjde o velkolepý víkend, doslova nabitý bohatým programem z oblasti vysoké gastronomie, zábavou pro všechny a především všudypřítomnou pohodou.
Festivalová tour přilákala v minulém roce bezmála 100 tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 300 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezly na 50 pivních druhů a vytočily 25 tisíc piv, 10 vinařství s 10 tisíci prodanými lahvemi vína a 4 pražírny kávy, které uvařily na 10 tisíc káv.
HVĚZDY FESTIVALU
V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, BEKO COOKING STAGE a BEKO WORKSHOP STAGE, kde se vystřídají při svých živých cooking show taková esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Stupka nebo Roman Vaněk. A nebude chybět ani šéfredaktorka Prima FRESH Klára Michalová. Za Pilsner Urquell se představí Václav Berka, za barmany mixolog Tomáš Kubíček. Na BENCINI CAFFÉ COFFEE STAGE vystoupí neodolatelný Roberto Trevisan a mnoho dalších odborníků na kávu. 100 let vzniku Československa přiblíží kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida Ochutnej společné století, která vznikla za podpory agentury Czech Tourism. Návštěvníci se mohou také těšit na mnoho známých tváří z televizní obrazovky TV Prima, jako například na moderátorku Sandru Parmovou, která opět provede přítomné kulinářskými workshopy.
SOUTĚŽ O ZÁPADOČESKOU RESTAURACI ROKU
Po celou dobu konání festivalu můžou návštěvníci degustovat menu vybraných top restaurací západočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.
Tím ale nabídka jídel nekončí! Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou molekulární mixologie, extrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně, tentokrát z Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů.
Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Z občerstvení nebude chybět rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů. Milovníci piva Pilsner Urquell, se mohou těšit na vynikající plzeňský ležák, který si v rámci „školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem sami načepovat. O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, která k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Hlavním vinařstvím je i pro tento ročník Vinařství Piálek & Jäger z jižní Moravy.
PŘEDPRODEJ VSTUPENEK JE VÝHODNĚJŠÍ
Pro všechny zájemce jsme připravili možnost zakoupit si vstupenky v předprodeji v sítích GoOut, TicketPortal nebo online na www.freshfestival.cz/vstupenky.
Cena vstupenky v předprodeji (100 Kč za osobu) zahrnuje navíc lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem!
KDE A KDY NÁS NAJDETE
V prostorách OC Plzeň Plaza, Radčická ul.
Sobota, 19. května 10 – 20 h
Neděle, 20. května 10 – 17 h
Vstupné:
Na místě: 150 Kč jednodenní vstup
Předprodej s bonusem: 100 Kč vstup + škola čepování piva Pilsner Urquell
ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma
Vstup do areálu:
• Jediný vstup do festivalového areálu je v nultém patře OC Plzeň Plaza
VŠECHNY INFORMACE A TERMÍNY DALŠÍCH FESTIVALŮ NAJDETE NA festival.fresh.iprima.cz
TZ, (klam)