Rádi vaříte? Jistě uvítáte chutnou novinku od Knorru ulehčující práci. Bohaté bujóny Knorr doporučuje šéfkuchař Emanuele Ridi, nejznámější český Ital.
Tajná ingredience šéfkuchaře Emanuela Ridiho - vařte s bujónem
V Čechách nesmírně oblíbený kuchař radí: „Věnujte čas raději rodině a přátelům, než zdlouhavému vyvařování. Nebojte se používat bujóny. Osobně doporučuji Bohaté bujóny Knorr, které dodají každému pokrmu tu správnou šťávu. A nejen, že dodají šmrnc, jsou malou revolucí v kuchyni: želatinový bujón nové generace je naprosto bez umělých barviv, konzervantů a bez glutamátu!”
Bujóny se připravují z pečlivě vybraných přísad, které se vaří pomalu na mírném ohni. Není náhodou, že byly tyto bujóny zvoleny spotřebiteli nejlepší novinkou roku 2012. Kvarteto Bohatých bujónů Knorr Hovězí, Kuřecí, Zeleninový a Na guláš zaujme ve vaší kuchyni nezastupitelné místo: obsah kalíšku snadno přidáte kdykoliv během vaření, rozpustí se díky želatinovému skupenství zcela bez obtíží.
„Oblíbeným nešvarem českých kuchařek a kuchařů je bujón z receptu prostě vypustit a přidat jen vodu. Z vlastní zkušenosti mohu takovým šidilům vzkázat: existuje i jiná, kvalitní alternativa. Tento Bohatý bujón opravdu chutná jako domácí vývar,“ dodává Ital, úspěšný nejen v kuchyni. Bohatý bujón Knorr je ideální pro přípravu hlavních jídel, guláše, do rizot, tmavých omáček, k pečenému masu a samozřejmě i do polévek.
Pro inspiraci přinášíme netradiční recept Emanuela Ridiho:
Jehněčí se sýrem a vejci
4 porce
Ingredience:
• 750 g jehněčího masa
• 10 g sádla
• 1 cibule
• 100 g parmské šunky
• muškátový oříšek
• 1 dl bílého vína
• 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón Hovězí
• 50 g sýru Pecorino
• 4 žloutky
• citronová šťáva z 1 citronu
• mouka na obalení
• sůl
Postup přípravy:
o V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme cibulku nakrájenou najemno a parmskou šunku nakrájenou na nudličky.
o Jehněčí propereme pod vodou, nakrájíme na větší kostky, lehce obalíme v mouce a vhodíme do hrnce restovat. Ochutíme solí a muškátovým oříškem a po chvíli restování zalijeme bílým vínem.
o Z hovězího bujónu připravíme podle návodu vývar, kterým podlijeme jehněčí maso, přiklopíme pokličkou a necháme 2 hodiny pomalu vařit.
o Po dvou hodinách stáhneme maso z ohně. Do hrnce nastrouháme ovčí sýr, vymačkáme citrónovou šťávu, vyklepneme žloutky a dobře promícháme.
o Podáváme ozdobené Pecorinem.
//