Poleva
- máslo 0.5 kostka
Postup přípravy
Suroviny na těsto vyšleháme, vlijeme na vymazaný plech a pečeme asi půlhodinu při 160 stupních. Necháme vychladnout. Je-li korpus dost vysoký, lze jej rozříznout a krém posléze vmazat i do „patra“.
Ingredience na krém sesypeme, vyšleháme a necháme chvilku v lednici ztuhnout. Když máme pomazaný korpus, polijeme ho polevou. Na ni rozpustíme máslo s čokoládou, přidáme cukr, kakao a nakonec vodu a necháme povařit. Poléváme až po zchladnutí.
Dezert
Luciášův mls
Ingredience:
Těsto:
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
- 0,5 prášku do pečiva
- hrneček cukru
- 3 lžíce mléka
- 2 žloutky
Krém:
- 1 tvaroh
- 2 Pribináčky či Lipánky
- 1 ovocný jogurt
- cukr
Poleva:
- 1 hrnek vody
- 0,5 tabulky čokolády
- cukr (podle chuti)
- 3 polévkové lžíce pravého kakaa
- 0,5 kostky másla